Újabb furcsa fényességcsökkenést produkált a rejtélyes Tabby-csillag: idegen struktúra bizonyítéka?

2017. május 20., szombat
A mostani újabb fényesség változások egyértelműsíthetik, hogy egy Dyson gömb lehet a csillag körül!

Elképesztő! Egyre inkább bonyolódik az ügy a Tabby-csillag körül. Emlékeztetés képpen: A KIC 8462852 kapcsán az elmúlt 2 évben figyeltek meg valami nagyon furcsát.

A csak Tabby csillagként is emlegetett égitest időnként szintén veszített fényességéből, de a halványodások látszólag véletlenszerűen követték egymást, és a vártnál jóval nagyobb mértékűek is voltak.

Volt egy elmélet, hogy talán valamiféle átvonuló meteorrajról lehetet szó, de ezt az elméletet is egyértelműen kizárták a kutatók, így jelenleg az idegen civilizáció által történő energiabányászat tűnik az egyetlen logikus magyarázatnak.

A legtöbb feltételezés szerint egy olyan mesterséges gömb lehet a tettes, mely egy igazi Dyson gömb.

A Dyson gömbök olyan teoretikusan létező nagy objektumok, melyek több ezer km-esek, és az űrben, a csillagok köré vannak megépítve, hogy így szívják el és hasznosítsák az adott csillag energiáját.

Most újra hírek szólnak arról, hogy a Tabby-csillag fényjelenségeket produkál, méghozzá elkezdett a hírek szerint tovább pislákolni, és halványodni.

Ez pedig rengeteg elméletet kizár, amiket korábban állítottak a jelenséggel kapcsolatban. Mostmár még többen gondolják úgy, hogy egy idegen megastruktúra lehet a csillag körül, egy úgynevezett Dyson-gömb.

Tabby csillagát 1890 és 1989 között különböző égboltfelmérési programok részeként összesen több mint 1200-szor fotózták le. Ezen időszak alatt 20%-kal vált halványabbá a fénye.

A NASA egyik munkatársa, aki egyben csillagász is, Jason Wright jelentette be, hogy szokatlan fényességváltozást észleltek frissen a Tabby körül. Nagyon sokan szinte bizonyosak benne, hogy idegenek vannak a csillag körül.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány ufó ufók idegen idegenek idegen civilizáció


Megtekintések száma: 63784

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet