​Újabb gólyatábori balhé: szájba lengetett banán a 14 éves lányoknak

2021. február 20., szombat
A feladatról készült videó felkerült az internetre, de később törölték. Az igazgató szerint nem volt szexuális tartalma a játéknak.

A Telex szúrta ki azt a videót a Youtube-on, amely az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium 2020-as gólyatáborában készült.

Az egyik játékban a terpeszbe állított fiúk alá befektetett lányok láthatóak, a fiúk derekára madzaggal kötött banánt, a lányok héjastól próbálják bekapni.

A lap megkereste az iskolát hogy megtudják kik állították össze, kik felügyelték a feladatsort, és mi volt a célja a felvételen látható banános játéknak.

Arra is kíváncsiak voltak, hogy

a szülők engedélyezték-e, hogy 14 éves gyerekeikről ilyen jelenetek nyilvánosan elérhetőek legyenek.

Sipos Mihály, az iskola igazgatója megerősítette, hogy a videót az iskola több évtizedes hagyományra visszatekintő gólyatáborában készítették a diákok. A programok összeállítását és lebonyolítását döntően felsős diákok végzik, tanárok segítségével és felügyeletével.

"Ugyan

a banános feladat célja távol állt bármiféle szexuális indíttatástól, és sem szülők, sem gyerekek nem jelezték, hogy megalázó lenne bárki számára,

miután egy másik, hasonló nevű iskola egy diákja és igazgatója is megkereste őket pár napja, az ily módon üggyé vált esetet kivizsgálták, majd a videót eltávolították"- közölte az iskola vezetője.

Az igazgató saját véleményét is megosztotta a lappal, miszerint mindig is törekedtek a közösségformáló programok kontroll alatt tartására, rossz tapasztalataik sosem voltak.

"Az inkriminált videónak szexuális tartalmat tulajdonítani, a „feladatot” szexuális játéknak minősíteni túlzónak vélem"

- írta levelében az igazgató.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 19464

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet