Újévi üzenetben fenyegette meg Észak-Korea az USA-t!

2018. január 1., hétfő




Trumpot megrendítő dolgokkal szembesítették.

Egyre kezd kiéleződni Észak-Korea és Amerika harca. Sok elemző tart attól, hogy az előbbinek az üzenete, melyet újévkor küldtek Trumpnak, még közelebb sodorhatja a világot egy esetleges háborúhoz.

Kim Dzsongun saját maga üzent az amerikai elnöknek.

Az alábbiakat mondta el beszédében, igen fenyegető hangnemben:

"Amerika soha többé nem lesz képes háborút indítani Észak-Korea ellen, amely mostanra kifejlesztette azt a képességét, hogy nukleáris fegyvereivel csapást mérjen az Egyesült Államok területének bármely részére."

"Az Egyesült Államok egésze nukleáris fegyvereink hatósugarán belülre került, és az indítógomb mindig ott van az asztalomon. Ez maga a valóság, nem egy fenyegetés"

"Idén a nukleáris robbanófejek és műveleti célú ballisztikus rakéták tömeggyártására kell összpontosítanunk".

Annyit azért hozzátett, hogy szerinte, vagyis az ő részéről ezek csak akkor kerülnek bevetésre, ha az ország biztonságát fenyegetnék.

A két hatalom között szeptember óta pattant el a húr, ekkor ugyanis az észak-koreai vezetők egy hatalmas atomkísérletet hajtottak végre...

Azóta rendre fenyegeti atomháborúval mind Amerikát, mind a fél világot, hiszen ezzel a háborúval közvetetten kirobbanhat egy harmadik világháború is.

Az észak-koreai diktátor kitért arra, mérlegelni fogja, hogy országa részt vegyen a dél-koreai Phjongcshangban februárban tartandó téli olimpián.

Mun Dzse In dél-koreai elnök korábban úgy nyilatkozott, hogy Észak-Korea részvétele garantálhatja a Phjongcshangi Olimpia biztonságát, s decemberben azt javasolta, hogy Szöul és Washington halassza el az egyik nagy hadgyakorlatát, amelyről Phenjan azt állítja, hogy az olimpiát követően megindítani tervezett háború előkészülete.

OSZD MEG másokkal is!

politika észak-korea kim dzsongun háború


Megtekintések száma: 22844





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet