Újra feltámaszthatóak a halottak: Sokkoló és forradalmi technológia teremt kapcsolatot a túlvilággal - VIDEÓ

2023. október 3., kedd
Innentől kezdve minden más lesz?

Ha a technológia valamikor a jövőben képes lesz embereket átjuttatni a túlvilágra, vagy legalább fel venni a kapcsolatot a rég elhunyt szeretteinkkel akkor azért nagyon borsos árat kell majd fizetni.

Feltehetően nagyon sokáig ez is az elit és a szupergazdagok kiváltsága lesz inkább, mire úgymond egy szép napon "közművesítik", ha lesz is valaha olyan.

Napjainkban egyre több olyan irányt látni, amik arra irányulnak, hogy a halottjaink valóban visszahozhatóak legyenek számunkra, ebben pedig a digitális, egész pontosan virtuális valóságnak és a mesterséges intelligenciának óriási szerepe lesz.

A virtuális valóság szemüvegek ma már elérhető árban vannak, és az ember amikor ezeket felveszi, valóban az adott virtuális valóságban találja magát. Körbenézhet benne, mintha tényleg az adott helyszínen lenne.

Ebben számos tudós óriási lehetőséget lát, és ma már léteznek fejlesztések arra, hogy a technológia ezen vívmányát a gyászolók megsegítésének szolgálatába állítsák.

Csak egy példa a közelmúltból, amin sokak álla leesett. Figyelem, felkavaró történet és felvétel következik.

Egy dél-koreai tévécsatorna sugározta azt az adást, amelyben nyolc hónapos előkészítő munka után egy anya újra "találkozhatott" 2016-ban elhunyt lányával. Nayeon annak idején egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, és Jang Ji-sung, az anya teljesen érthetően azóta sem tette túl magát az elvesztésén. Erre a történetre építette fel a "Találkoztunk" című tévés műsort a csatorna, amely a virtuális valóságban rövid időre visszahozta a halálakor hétéves kislányt az életbe.

Az anya később nagyon pozitívnak értékelte a nagy találkozót.

"Talán a valódi mennyországban voltam" - mondta.

"Találkozhattam Nayeonnal, aki mosolyogva beszélt hozzám. Rövid ideig tartott, de nagy boldogságot okozott. Rég várt álmom vált valóra."


Megtekintések száma: 13233

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet