Újra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, már ennyien lettek betegek!

2020. március 22., vasárnap
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 131-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés.

Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 131 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 117 magyar állampolgár.

Egy koronavírusos beteg részletesen beszámolt a tesztelésről.

Az Indexnek levélben írta meg a tapasztalatait arról, hogyan megy a koronavírus-tesztelés Magyarországon.Ő első körben a háziorvosának jelezte hogy "tele az orra", és ahogyan fogalmazott:

halántéktól tarkóig fáj a fejem, az egész testemben olyan mintha izomlázam lenne, lázas vagyok.

Azt is mondta a háziorvosnak, hogy koronavírusra igazoltan pozitív ember járt a munkahelyén, viszont hangsúlyozta, hogy nem köhög és nincs légszomja.

Erre a háziorvos mondta, hogy mindenképpen kéne egy tesztet csináltatni, ehhez adott egy telefonszámot hogy intézze el.

A megadott számon azonban közölték, hogy ezt a háziorvoson keresztül kell jelezni, nem magánemberként. "Mikor ezzel az információval visszahívtam a háziorvost, ő azt mondta, hogy ez hülyeség, a központ tudja rosszul, de akkor megpróbálja elintézni" – írta olvasónk.

A háziorvosnak sikerült is azonnal elintéznie, és szólt a betegének, hogy egy mentő fog érkezni érte. Ez így is történt, pár órán ott volt a mentő,

egy védőruhába öltözött férfi jött be a lakásba, a protokoll szerint kikérdezett, majd telefonon felhívott egy infektológust, akinek beolvasta az említett tüneteket. Ő döntött arról hogy be kell menjek mintavételre.

A szállító ekkor tájékoztatta olvasónkat, hogy nem egyedül lesz az autóban.

"ÖSSZESEN HÁRMAN VOLTUNK, AKIKET BEVITT A SZENT LÁSZLÓ KÓRHÁZBA."

A kórházban a megérkezés után ki kellett tölteni egy adatlapot, folytatja levelét olvasónk, mely alapján felvitték az adatait a rendszerbe. "Ennek kitöltéséhez azonban olyan tollat adtak amit mindenki más is használ de közben egyszer sem fertőtlenítették le."

- írja az Index.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: koronavirus.gov.hu


Megtekintések száma: 30146

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet