Ukrajna Keletre és Nyugatra fog szakadni: több tízezer ukrán bevándorló érkezhet hazánkba: kaotikus állapotok lesznek?!

2019. március 9., szombat
Az ukrajnai elnökválasztásokig kevesebb, mint egy hónap maradt. És ahogy közeledik ez a nap, úgy igyekszik mind több elnökjelölt túltenni ígéretekben a másikon. Mint emlékezetes, a választási verseny első négy helyezettje:

Zelenszkij (mintegy 26 százalék),

Porosenkó (17 százalék),

Timosenkó (14 %) és

Bojkó (11 %).

A választási ígéretek fényében az egyik legfőbb kérdés továbbra is az, hogy a hatalomváltást követően a Donbasszban véget lehet-e majd vetni a konfliktusnak?

A „Vojennoje Obozrényie” („Katonai Szemle”) c. kiadvány tudósítói az „Oroszország Tisztjei” nevű összoroszországi szervezet képviselőihez fordultak ezzel a kérdéssel.

Vjacseszlav Panykin, a szervezet elnöksége képviselőjének véleménye szerint a háborús konfliktusnak nem lesz vége a Donbasszban.

Amíg a nacionalisták az urak Ukrajnában, a Donbasszban zajló konfliktus kérdését tekintve az elnök személyében bekövetkező váltás nem hoz majd semmi változást” – fejtegette Panykin.

Hasonló állásponton van Alekszandr Perendzsijev, a szervezet szakértői tanácsának a tagja, a katonai politológusok egyik képviselője is.

A Donbasszban folyó konfliktusnak nem lesz vége. Hajlok arra az értékelésre, hogy Ukrajnában aligha akad majd egy olyan konstruktív vezető, aki véget tudna vetni a háborúnak” – jegyezte meg a szakértő.

Perendzsijev megállapította, hogy bármely más ukrán elnök is lesz, az folytatja tovább az óceánon túli 'partnerek' – konkrétan az USA – akaratának a végrehajtását. Annak az Egyesült Államokénak, amelynek Kijev ma aláveti magát."

A szakértő megjegyezte továbbá:

A helyzet ma afelé tendál, hogy az ország két részre – Nyugatra és Keletre – szakad.

Ma éppenséggel egy olyan forgatókönyv van napirenden, aminek alapján az ország, feltételesen, egy nyugati és egy keleti részre szakad szét. Nem is tudom, milyennek nevezzek egy ilyen forgatókönyvet: apokaliptikusnak-e, vagy egyszerűen csak „rossznak”.

Minden efelé tendál. Aminek okán a Donbasszt már aligha látjuk valamikor is viszont Ukrajna részeként” – fejtegette Perendzsijev.

Hozzátéve, hogy Donbassznak „immár régen kialakult a saját irányítási rendszere, kultúrája, gazdasága van."

Összegzésként Alekszandr Perendzsijev megállapította, hogy a mostani „donbasszi modell” Ukrajna egész keleti részének szemében ma vonzóbb, mint a kijevi.

Sokak szerint az ukrajnai helyzet idővel létrehozhat egy olyan kritikus pontot, hogy ukránok tízezrei indulhatnak meg a magyar határ felé.

Vagyis rengeteg ukrán menekült fog átjönni hozzánk.

Ennek komoly veszélye lehet, ami ráadásul a magyar ellátórendszert is jelentősen terhelheti - hívták fel rá a figyelmet a szakemberek.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Alternativhirek, magyarokvagyunk.com

érdekes magyarország politika háborúk


Megtekintések száma: 48057

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet