ŰRDIKTATÚRA - Az USA új Kozmikus Hegemóniája - Project Thor és az űrfegyverkezési verseny

2021. március 19., péntek




A valós életben 1950-es években született a Project Thor ötlete az amerikai hadseregben, miszerint kinetikus (nem robbanó, csak behatoló) fegyvereket telepítsenek az űrbe. 

A projektet a 2000-es évek óta továbbfejlesztik.

ŰRDIKTATÚRA - Az USA új Kozmikus Hegemóniája

Az Egyesült Államok Kongresszusa hamarosan megszavazza a Space Force, Űrhaderő létrehozását, amit a már meglevő, 2019. augusztusában létrejött Űrparancsnokságból hoznak létre.

A valós életben az 1950-es években született a Project Thor ötlete az amerikai hadseregben, miszerint kinetikus (nem robbanó, csak behatoló) fegyvereket telepítsenek az űrbe. 

A projektet a 2000-es évek óta továbbfejlesztik.

Annak mintájára, ahogyan a Tengerészgyalogság haderőnem a Haditengerészet alá tartozik, úgy az Űrhaderő a Légierő alá fog tartozni. 

Számos kutató, leleplező informátor szerint a Légierőnél a patriótább haditengerészettel szemben a náci frakció áll, tudniillik, a Gémkapocs Hadművelet (Operation Paperclip) során sok náci tudóst importáltak az USA-ba a II. világháború végénél, hogy azokat ne a Szovjetunió szerezze meg, azonban e tudósok teljesen átszőtték az amerikai hadügyi-ipari komplexumot (erről már rengeteg, ebből a közegből kilépett, nyugdíjazott informátor beszélt, természetesen rendszerszintű vagy a nyilvánosságot érintő pozitív következmények nélkül).

"Ezen" informátorok közé tartozik a kanadai egykori hadügyminiszter és egykori miniszterelnök-helyettes, Paul Hellyer is, aki a világon a legmagasabb beosztású ember, aki valaha erről az összeesküvés-valóságról hírt adott (legátfogóbb könyve erről a The Money Mafia).

Az aláírás után Donald Trump arról beszélt, hogy „az Egyesült Államok ellenségei már a világűrben vannak . Úgy látja, hogy az amerikai űrhaderő nemcsak védelemre, hanem támadásra is alkalmas lesz."

Az űrhaderő felállításának tervét az elnök 2018 júniusában - az Egyesült Államok Nemzeti Űrtanácsa ülése előtt - jelentette be, hangsúlyozva, hogy az öt másik haderőnemtől elkülönülő, de azzal egyenrangú haderőnemet kell létrehozni. A végső döntés a kongresszusé, amelynek meg kell szavaznia az amerikai hadsereg átszervezését.

A tervek szerint az űrhaderő eleinte a légierő keretei között létrehozott parancsnokság lesz, majd a kongresszus hozzájárulása után válik önálló haderőnemmé. Ez lehet 1947 óta az első új haderőnem.

Az űrhaderő első feladata az lesz, hogy az esetleges támadásoktól megvédje az amerikai tulajdont, az amerikai eszközöket a világűrben. Ennek egyik módja a támadásokkal szemben ellenállóbb műholdak építése, vagy a műholdakat többször felhasználható hordozórakéták alkalmazása.

Emellett megelőző lépés lehet az ellenséges műholdpusztító fegyverek megsemmisítése, még mielőtt azok eljutnának a céljukhoz. Katonai szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy ezek a kapacitások kifejlesztése egyúttal elrettentő hatású lehet egy világűrbeli háború megindításával szemben.

Az űrhaderő további feladata lehet a világűr megtisztítása a veszélyes űrszeméttől. Ez háborús helyzetben az ellenséges műholdak kölcsönös, tömeges megsemmisítése esetén rendkívül fontos lehet.

Egyes kommentárok úgy vélik, hogy Donald Trump militarizálni akarja a világűrt. A Space News című szaklap tavaly - az űrhaderő létrehozásának bejelentése után - közzétett egyik elemzése szerint azonban ez már évtizedekkel korábban megtörtént.

A Dwight Eisenhower elnök idején az űrkutatási és űrrepülési hivatalt (NASA) létrehozó 1958-as űrtörvény ugyanis csakis a civil űrtevékenységet adta a NASA kezébe, a katonai jellegű űrtevékenységet a Pentagonhoz utalta. A tárcán belül működik is egy olyan hivatal, amely összefogja és irányítja a különböző fegyvernemeknél folyó űrtevékenységet.

Forrás: Világhelyezete.com

tudomány összeesküvés


Megtekintések száma: 60307





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet