Úristen, létezik ilyen? gyorshajtásba hajszolják az autósokat, hogy aztán büntessenek?

2020. december 7., hétfő




Az jelenségről a hirado.hu is írt!

Az esetek sajnos nem elszigeteltek, és még csak nem is egyediek.

Az autósokra nagyon rászálltak, ezért nem árt, ha résen lesztek!

A régi traffipaxokat civilnek álcázott rendőrautókban használják úgy, hogy menet közben dokumentálják a szabálysértést, és azonnal meg is állítják az autóst.

"Egy hónap alatt több mint ezer sofőrt büntettek meg ezzel a módszerrel" – hangzott el az M1 Híradójában.

A Index Kereste az ORFK-t is az üggyel kapcsolatban és azt is megkérdezték tőlük, hogy nem tartják-e balesetveszélyesnek, hogy a rendőrök civil autónak álcázva követik ennyire szorosan a polgárok sokszor magas sebesség közben.

A rendőrség válaszában elismerte, hogy valóban civil autóból mérik az embereket, de azt tagadták, hogy agresszíven tolnának mást utasokat, hiába panaszkodnak erre rengetegen:

A rendőrség nem „tol agresszívan” senkit, nem hajszolja jogsértés elkövetésébe és veszélyes szituációkba a járművezetőket.

A rendőrség közúti ellenőrzéseinek célja a többi közlekedőre veszélyt jelentő jogsértések elkövetőinek kiszűrése, ezáltal a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a balesetek megelőzése. 

Ennek egyik eszköze a menet közben elkövetett jogsértések dokumentálása, akár rendőri jelleget nélkülöző gépjárművekből is.

Dobrovics Endre közlekedésbiztonsági szakértő az M1-nek azt mondta, a módszer növeli a közúti ellenőrzések hatékonyságát, „hiszen minél többet ellenőriznek az illetékes hatóságok, annál inkább rákényszerítik a járművezetőket arra, hogy szabályszerű magatartást tanúsítsanak”.

Egyelőre húsz FámaLézert „poroltak le”, de a rendőrség azt tervezi, hogy az összes régi traffipaxot beveti a szabálytalankodók ellen.

Fontos tudni azonban, hogy ezek a készülékek nem alkalmasak az objektív felelősség megállapítására, ezért nincsenek is bekötve a Véda rendszerbe.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség magyarország botrány felháborító


Megtekintések száma: 56800





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet