​USA hírszerzés: léteznek UFO-k és tartunk tőlük, világszintű bejelentések várhatók?

2023. szeptember 17., vasárnap




Az Egyesült Államok 2023-as évre benyújtott Hírszerzési felhatalmazásról szóló törvényének egyik csatolmányában „transzmédium fenyegetések” növekedéséről tesznek jelentést.

De mik azok a transzmédium fenyegetések? Tényleg az UAUP az új UFO?

Az UFO, ami katonanyelven UAP (Unidentified Aerospace Phenomena) narratíva az elmúlt évtizedekben nagyot változott.

A korábban hétköznapinak, például meteorológiai ballonnak tartott jelenségről később azt állították, hogy nagyon fejlett, földi eredetű, ellenséges katonai technológia.

Jelenleg ismét egy narratíva-váltás ment végbe, immár hivatalos ugyanis az a vélemény, hogy nem minden ilyen objektum emberi technológia – írja a raketa.hu.

A 2023-as pénzügyi év Hírszerzési felhatalmazásról szóló törvénynek az Amerika titkos szolgálatait szabályozó költségvetésnek a kiegészítését képező jelentésben a vice.com szerint a Kongresszus két megdöbbentő állítást is megfogalmazott.

Az első ezek közül az, hogy „az Egyesült Államok nemzetbiztonságát fenyegető, tartományokon átívelő transzmédium fenyegetések exponenciálisan növekednek”.

A második pedig, hogy különbséget kell tenni az emberi eredetű UFO-k és azok között, amelyek nem azok.

A jelentés szerint: „A (készítés szempontjából) egyelőre ismeretlen eredetű tárgyakat, vagy azokat, amelyekről az elemzés során kiderült, hogy emberi alkotások, a megfelelő hivatalhoz kell továbbítani, és ezekre nem szabad az azonosítatlan légköri-vízalatti jelenség megnevezést alkalmazni.”

De mit jelent a „tartományokon átívelő transzmédium” (angolul: cross-domain transmedium) kifejezés? És miért beszél a jelentés légköri-vízalatti jelenségekről?

A Pentagon számára így a „tartományokon átívelő transzmédium” olyan fenyegetést jelent, amely a vízben, a légkörben, valamint az űrben is működik, úgy, ahogyan azt jelenleg még nem tudjuk megfejteni.

A mostani törvény így ejti az UAP kifejezést is, és bevezeti az UAUP-t, vagyis: Unidentified Aerospace-Undersea Phenomena – magyarul: azonosítatlan légköri és vízalatti jelenséget.

Tehát kétféle azonosítatlan tárgy létezik: az, amely valószínűleg emberhez köthető technológia, valamint a minden közegben működőképes UAUP.

Ez utóbbi jelenti az exponenciálisan növekvő fenyegetést a kongresszus szerint.


Megtekintések száma: 45513





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet