Űzd el a megfázást ezzel a különleges keverékkel 1-2 nap alatt!

2017. szeptember 29., péntek




Rövid idő alatt megszabadulhatsz a legdurvább megfázástól is. Mindössze csak egy vöröshagyma kell hozzá!

Létezik egy csodaszer, ami mindenki konyhájában ott van, mégsem használjuk ki az általa nyert hihetetlen erőt, és gyógyítást.

Ha van otthon egy fej vöröshagyma, akkor bármilyen erős megfázásból kit tudod kúrálni magad.

A csodálatos hagymatea ugyanis olyan erővel bír, mely megtisztítja a légutakat, emellett átmelengeti a testet.

A hagyma gyógyhatásáról már a rovásírásos szövegekben is megemlékeztek. Az ókorban étvágygerjesztésre, tisztításra, a has puhítására használták e növényt, valamint szem- és fülproblémák esetén is elővették.

A kolostorokban szintén ott állt az orvoslási polcokon. Régen nemcsak náthára, szájtályogra, fogfájásra használták, hanem bőrbetegségekre is.

Nem véletlen tehát, hogy a nagymamáink receptje alapján sokan javasolták régebben is a hagymateát erős meghűlésre.

A hagyma, és annak héja olyan vegyületeket foglal magában - alliin, metilalliin, propilén-szulfonsavak - melyek miatt magas a C-vitamin tartalma, ráadásul segítenek ezek az anyagok a vérnyomás csökkentésében is.

Erős a vírus- és baktériumölő hatásuk. Manapság leginkább középfül-gyulladásra, szemölcsök kezelésére használják, de a legtöbben főként köhögésre, náthára és influenzás esetek során veszik elő.

Ha nagyon erősen meg vagy fázva, akkor érdemes neked is elkészíteni egy jó hagymateát! Sokan esküsznek rá, mert sokan kipróbálták!

Mindenki máshogy ismeri az alapreceptet, de a lényeg az, hogy egy egész fej hagymát a héjával együtt - ezért mossuk meg előtte - tegyünk egy nagy tál vízbe főni, legalább fél, egy órára.

Ezután adjunk hozzá mézet, cukrot.

Egy másik recept szerint előbb cukrot karamellizáljunk, öntsük fel vízzel, és ebben főzzük meg a hagymánkat.

A hagymatea-főzést összeköthetjük inhalálással is, ha már úgyis otthon vagyunk és szenvedünk, és bőszen figyeljük, ahogy bugyogva úszik fel-alá a hagyma (és héja) a forrongó örvényben, hát hajoljunk bátran az edény fölé és szippantsunk mélyeket a gőzből!

Próbáld ki, 1-2 nap alatt kiment a náthából!

OSZD MEG másokkal is!

egészség egészség megelőzés gyógynövények természets remediák


Megtekintések száma: 180956





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet