Vajon hová vezethetett a Kambodzsában található lépcső?

2021. június 29., kedd




A 19. században felfedezett lépcsősor látszólag a semmibe vezet, és a mai napig rejtély, mi célja lehetett, vagy hová vitt eredetileg.

Mélyen, Kambodzsa sűrű dzsungeleinek rengetegében a 19. században felfedeztek egy expedíció során egy titokzatos romot, mely valamiféle emlékmű, vagy épület maradványai lehetett.

Nem tudni, pontosan mikor épült, de egyes információk szerint majdnem egy idős az Angkor Wat építményével, amit 1150 körül emelhettek.

A Phnom Kulen hegy lábánál fedezték fel azt a lépcsősort, mely látszólag a semmibe vezetett. A régészek évtizedeken át tanulmányozták, de sohasem jöttek rá, mi célból épült, ki építhette, és hová vezethetett.

Ugyanis csak úgy az ember nem épít egy lépcsőt a semmibe. Egy befejezetlen épület maradványa? Egy ősi vallási építmény utolsó megmaradt darabja?

Vagy egy a mennyei világba vezető ősi védikus kapu? Rengeteg elmélet látott már napvilágot a lépcsővel kapcsolatban.

A semmi közepén álló, romos, idő ette lépcsőfokok talán valami olyanról árulkodnak, amit a modern kor minden rendelkezésére álló technika ellenére nem képes megérteni.

Talán a megvilágosodás útja lehet ez, mely csak azok számára nyílik meg a lépcsőfokok túlsó oldalán, akik arra érdemesek.

Bármire is szolgált, valószínűleg örök titok marad, és ez különösen borzolja a kedélyeket a szokatlan ősi lépcsőfokok kapcsán...

Szerinted milyen célt szolgálhatott egykoron?

rejtély érdekes rejtélyek érdekesség történelem


Megtekintések száma: 121744





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet