Valami felrobbant Szibéria felett?

2016. december 7., szerda
2016.12.07-én valami váratlanul felrobbant Szibéria felett, szokatlanul erős fényjelenségek kíséretében.

Szibéria unalmas, hideg és szürke tájait óriási fényár borította be néhány pillanatra, amit egy az atmoszférában bekövetkezett nagy erejű robbanás okozott.

A délnyugat-szibériai Hakaszföld lakói fényes tűzgömböt láthattak a kedd esti égbolton, amely egy pillanatra nappallá tette az éjszakát. A jelenség nagyon látványos volt, és eleinte arról mentek a hírek, hogy talán egy régebbi orosz műhold darabjai hullhattak vissza a légkörbe.

A jelenséget rengetegen látták, és akadtak olyanok is, akik rendes felvételeket is tudtak készíteni a hirtelen jött jelenségről.

A helyi idő szerint 2016.12.07-én 18 óra 37 perckor végbemenő jelenséget Szajanogorszk városából lehetett a leginkább látni és megtapasztalni.

Többen arról számoltak be, hogy először nem is tudták, pontosan mi történik. Volt olyan, aki azt hitte tűzijáték, de olyan férfi is akadt, aki rakétatámadásnak vélte a lezuhanó valamit, és az általa kiváltott óriási robbanást.

„Hirtelen fény támadt. Nem volt olyan, mint nappal, de mégis nagyon fényes volt” – számolt be róla egy megilletődött szemtanú.

Sokan párhuzamot vonnak a mostani események és a 2013-ban Cseljabinszk felett bekövetkező óriási erejű robbanás között.

A Cseljabinszk fölött 2013 februárjában megsemmisült meteorit rengeteg kárt okozott, többen meg is sérültek, és a házak ablakai is kitörtek a robbanás keltette lökéshullám következtében.

A mostani jelenség is egy meteorit lehetett, de jóval kisebb, mint a Cseljabisznkban pusztító űrszikla.

Ennek kiderítéséhez szükség lenne a meteorit egy darabjára, amit lehet, hogy csak a meteorit pályájának pontos kiszámítása során lehetnem megtalálni.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 16448

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet