Valami hatalmas közeledik a Föld felé a mélyűrből, és közelebb lesz hozzánk, mint New York Tokióhoz!

2017. szeptember 27., szerda




És ez még csak a hivatalos - óvatos - becslés!

Annyi biztos, hogy bármit is mondanak a hivatalos jelentések, valami közeleg felénk.

Ez a valami pedig minden eddiginél közelebb lesz hozzánk, mint eddig bármi, ami a Föld mellett elhaladt.

Arról van szó, hogy gyakorlatilag súrolni fog minket...

A Florence nevű kisbolygó a Földre potenciálisan veszélyes aszteroidák közé tartozik, de szerencsére eddig nem jött olyan közel, hogy bajt okozhasson.

Szeptember 1-jén közelítette meg a legjobban a bolygónkat, ekkor végre megfigyelhettük földi radarcsillagászati módszerekkel is, ilyen kis távolságra ugyanis még nem közelített meg minket ekkora méretű aszteroida, mióta figyeljük őket.

A NASA és egyes NASA közeli források azt állítják, hogy érdemes lesz odafigyelnünk, mert annyira kis távolságra lesz a következő alkalommal tőlünk, ami már potenciális veszélyt jelenthet.

Ez azonban nem a Florence, hanem a 2012 TC4 jelű objektum, mely jelenleg bár a mélyűrben kering, akár össze is ütközhet velünk.

Az előzetes pályabecslések szerint - ezek mindig óvatosak, hogy elkerüljék a pánikot - is közelebb lesznek hozzá a New Yorkban élők, mint Tokióhoz.

Ez pedig egy elég riasztó adat...

Az objektum hatalmas, több száz méter átmérőjű, de más becslések szerint még ennél is jóval nagyobb!

A 2012 TC4 jóval nehezebb, mint annak idején az orosz területek felett - Cseljabinszk - szétrobbant meteor, mely így is, hogy a légkörben szétrobbant, hihetetlen anyagi károkat és sérülteket idézett elő.

Ez a nehézség azért is rémisztő adat, mert elméletben ez az objektum akkora sebességgel találhatná el a Földet, hogy a kérget átszakítva a magmán is keresztülhaladna.

Ezzel óriási belső folyamatokat indítana el, és hatalmas, világszerte érzékelhető földrengéseket és vulkánkitöréseket indítana.

A NASA bolygóvédelmi szervezete is foglalkozik a hírek szerint a 2012 TV4 problémájával.

A hivatalos elemzések szerint 1 a 600-hoz az esélye egy becsapódásnak, ami csillagászati értékekben igen magas arányt jelent.

Azt azonban nem árulták el az illetékesek, hogy a NASA világvége, és globális katasztrófa gyakorlatokat, és éles tesztet hajt végre október 12-én.

Ez pontosan az a nap, amikor az aszteroida is "elkerüli" elméletileg a Földet. Vajon a kormányzat és a Pentagon sokkal többet tud, mint mi? A NASA már egy esetleges becsapódásra készül fel?

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa rejtély rejtélyek nasa összeesküvés világvége kataklizma aszteroida


Megtekintések száma: 158878





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet