Valami készül? Több műholdon is leálltak az atomórák

2017. január 19., csütörtök




Az Európai Unió saját műholdas navigációs rendszeréhez szükséges atomórák váratlanul leálltak. Az okot egyelőre nem tudják, de máris vad találgatások kaptak szárnyra.

Megbolonduló atomórák

Váratlan dolog történt nemrég a műholdakkal fent az égen, a Föld körüli pályán, melynek oka egyelőre rejtély.

A műholdas navigáció jó működésének nagyon fontos elemei az atomórák, amelyek közül jelenleg kilenc áll. Ezek a műholdakba épített különleges órák egészen eddig működésképesek voltak.

Titokzatos, hogy egy tizedeik is működésképtelen volt egy rövidebb időn át, ám az már újra üzemképes.

Mindegyik Galileo-műhold fedélzetén négy atomóra jár, ezért eddig nem keletkezett zavar a decemberben elindított rendszer működésében. Az atomórák leállásának okát eddig nem találták meg.

Idegenek műve?

Ez a tény, és az, hogy hirtelen fordult ez elő, sok műholdon tömegesen, azonnal beindította a pletykákat. A megbolonduló atomórák felvetették azt, hogy valamiféle külső erő állíthatta őket meg.

Egyes források máris felvetették az idegen erők jelenlétét a Föld körüli zónában, melyek valójában okolhatóak a műholdak elégtelen működéséért. Noha azt az ufó szakértők is elismerték, hogy ennek a miértjét nem tudni, de ha valóban földönkívüliek játszanak közre az órák leállásában, akkor talán valami készül.

Talán egy hadi mozdulat – feltételezik a legriasztóbb teóriában hívők. Mások úgy gondolják, hogy az idegenek műszaki rendszerei, és elektromos hullámai zavarták meg az atomórákat.

Egyéb lehetséges okok

A műholdaknak egyszerre kell jeleiket kibocsátaniuk, hogy a gépkocsikban lévő navigációs eszközök a lehető legpontosabban meg tudják határozni pillanatnyi helyüket a Földön. Ehhez műholdanként egyetlen óra is elég. Eddig a legrosszabb esetben is csak két óra állt le azonos műholdon.

Ez lenne pedig az a rendszer, amit a GPS rendszerek utódjának szánnának a kutatók, de soha azelőtt ilyen nem fordult elő, hogy egyszerre kettőnél több atomóra álljon le.

Más műszaki szakemberek azt feltételezik, hogy valamiféle eddig nem észlelt műszaki hiba is okozatja az óra leállást.

Az utóbbi időszakban többször kapott szárnyra az a pletyka, hogy egyes műszaki meghibásodásokért nem felelős más, mint maga a NASA, ami szabotálni próbálja azt, hogy más országok űrügynökségei eljussanak a távoli planétákra.

Erre azért lehet szükség, mert monopolhelyzetet akar élvezni, valamint lehetséges, hogy valami olyan titok birtokában vannak, amire még nem készült fel az emberiség.

rejtély rejtélyek összeesküvés


Megtekintések száma: 13096





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet