Valami köveket hajigál a Mars roverre?

2017. június 29., csütörtök
Döbbenetes feltételezés, furcsa, a semmiből előtűnő kövek... Mi történik a Mars rover körül?

megmagyarázhatatlan dolog vette nemrég kezdetét körülötte ugyanis, amik alapjaiban nem kaptak magyarázatot a NASA részéről.

A jelek arra mutatnak, mintha valami vagy valaki köveket hajigálna a marsjáró felé.

De valójában mi is történt, és miért ennyire érdekes? Arról van szó, hogy a NASA Curiosity marsjárója, a Marson töltött 3528. napja és a 2540. nap között egy kavics tűnt fel a vörös porban.

Senki sem tudja, hogyan került oda. Noha nem egyik napról a másikra jelent meg, mégis ugyanazon a ponton viszonylag rövid idő alatt tűnt fel a kő.

Mindössze 12 nap telt el a kettő között.

A kő vajon hogy került oda? odatette valaki? Leesett valahonnan? A semmi közepén, egy sziklás pusztaságban?

Nagyon sokan próbálták megfejteni, hogy mi lehet az a fánk méretű és alakú kavics, mely előkerült a képek tanulsága alapján. Az elején úgy sejtették, hogy a rover maga mozgathatott meg valamilyen követ, és annak az eredménye lehetett a jelenség.

Mások azonban ezt teljesen kizártnak tartották...

Különféle összeesküvés elméletek láttak napvilágot arról, hogy valaki, avgy valami mintha kővel hajigálná a Mars rovert.

A NASA szakemberei végül két teóriát eszeltek ki ezzel kapcsolatban. Az egyik az, hogy a kő valójában egy meteorit darabkája, mely közvetlenül a Curiosity mellett csapódott be.

A meteorit becsapódás elméletével csak az a baj, hogy egy ilyen becsapódás nagyobb "kupival" járt volna a feltételezések szerint, de a felszínen még csak égésnyomok sincsenek, nemhogy sérülés.

A másik teória szerint a rover valahogyan a kerekeivel kipattinthatta a talajból, maga alól a követ, ahogyan a területen mozgott. Mindazonáltal ezen a részen soha azelőtt nem járt, így ebben sem lehettek biztosak a tudósok.

Mi lehet tehát a rejtélyes kő? És hogyan került oda?

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan mars nasa összeesküvés élet a marson


Megtekintések száma: 114982

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet