Valami olyat találtak, ami alaposan felforgathatja a történelmet!

2017. október 6., péntek
A most bejelentett felfedezés vélhetően nagy vihart és komoly szakmai vitákat fog kiváltani.

Sema Dogan régész egy ásatás során egy olyan rendkívüli jelentőségű sírt talált, mely arra kényszerítheti a történelemtudósokat, hogy átírják a történelmet.

A híres török tengerparti nyaralóhelytől, Antalyától alig száz kilométerre festői környezetben fekvő kisvárosban, Demrében találtak rá valamire.

Egy ősi, több száz éves szarkofágra, mely mindent boríthat.

Maga a szarkofág egy 4. századi bazilikában található a városban, és egy régészcsoport nemrég tette meg a nagy felfedezést.

Arról van szó, hogy a török régészek megtalálhatták Szent Miklós valódi sírját. Szent Miklós sokak által a mikulás legendájáról ismert.

A felfedezés azért jelentős, mert korábban már azt gondolta azt tudomány, hogy megtalálták Bariban Szent Miklós végső nyughelyét.

A mostani szarkofágot, mely minden kétséget kizáróan Szent Miklósnak készült, a Demerében található bazilika alatt találták meg.

A kutatók az ókori építmény alatti területet egy speciális talaj-radar segítségével pásztázták át, és e közben fedezték fel azt a nagyjából ember méretű üreget, amely az eddig feltárt bizonyítékok alapján egyértelműen egy sírkamra lehet.

„Hisszük, hogy ez a szentély egyáltalán nem sérült meg, de nagyon nehéz megközelíteni, a mozaikpadló miatt" - nyilatkozta az ásatás vezetője.

A védett műemlék 4. századi mozaikpadlójának szakszerű eltávolítása, majd feltárás utáni helyreállítása komoly kihívást jelent a szakemberek számára.

Éppen ezért még egy ideig eltart a felfedezés megerősítés, de ha ez megtörténik, akkor át kell írnunk a Szent Miklóssal kapcsolatos történelmünket.

Eddig ugyanis úgy tudtuk, hogy Szent Miklós földi maradványait 1087-ben itáliai kalózok rabolták el Myrából, és Bariban helyezték végső nyugalomra a szentéletű püspök földi maradványait.

A régészek szerint a Bariban található sír, mely meg is van bontva, nem Szent Miklósé, hanem egy másik püspöké lehet.

Szent Miklós az egyik legismertebb és legnépszerűbb keresztény szent, ennek ellenére megdöbbentő módon az életéről szóló korai források igencsak hiányosak.

Jótetteiről számos legenda született, belőle - pontosabban személyéből - alakult ki a mai Mikulás legendája.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély hihetetlen rejtélyek történelem


Megtekintések száma: 93500

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet