Valami olyat találtak Peruban, ami átírhatja Amerika teljes történelmét!

2018. október 30., kedd
Kidobatjuk a történelemkönyveket? VIDEÓ!

Már idén áprilisban nagy port kavart, hogy a Peruban dolgozó régészek, akik az egykori Chimú kultúra fővárosában a régi Chan Chan városának romjain kutatnak, a földrész legnagyobb ritulási gyermekgyilkosságának nyomait találták meg.

140 gyerek holttestét, akiknek a szívét is kivették a szertartás alatt.

A Chimú kultúra az inkák előtti legnagyobb birodalom volt Dél-Amerikában, több mint 1000 kilométeren át húzódott Peru és Ecuador területén.

Fénykorát a 15 században élte, amikor Chan Chan a fővárosuk pezsgő nagyvárosként központja volt a régiónak.

A Chimú kultúrát ezután az inkák rombolták le, átvéve sok mindent a magas építészeti és államvezetési tudással rendelekző királyságtól, a Chan Chan megszállása után az összes mesterembert a saját birodalmukba, az inka fővárosba szállították.

Csakhogy most a régészek perui főváros Lima melletti ásatásokon a régészek egy csapata kis folyosót talált, ami egy gazdagon díszített ünnepi belső udvarhoz vezet.A folyosón apró kb. 70 cenitméter magas emberszobrok vannak, egy részük pajzsokat és lándzsákat tart, más zobrok le vannak fejezve.

A kis szobrok csodálatosan épek, egy részük agyagból készült kissé baljóslatú bézs színű maszkot visel az arcán.

A folyosó többi részét hullám motívumokkal, és állatfigurákkal díszítették, köztük macskákkal és holds állatokkal.

Ami igazán meglepő, hogy a lelet 1100 körül épülhetett, vagyis jóval a Chan Chan kultúra és a Chimú birodalom előtt is működött itt egy bonyolult épületeket építő, hasonló hitvilágú civilizáció.

Forrás: nuus.hu

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek történele


Megtekintések száma: 18491

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet