Valami olyat találtak Peruban, ami átírhatja Amerika teljes történelmét!

2018. október 30., kedd




Kidobatjuk a történelemkönyveket? VIDEÓ!

Már idén áprilisban nagy port kavart, hogy a Peruban dolgozó régészek, akik az egykori Chimú kultúra fővárosában a régi Chan Chan városának romjain kutatnak, a földrész legnagyobb ritulási gyermekgyilkosságának nyomait találták meg.

140 gyerek holttestét, akiknek a szívét is kivették a szertartás alatt.

A Chimú kultúra az inkák előtti legnagyobb birodalom volt Dél-Amerikában, több mint 1000 kilométeren át húzódott Peru és Ecuador területén.

Fénykorát a 15 században élte, amikor Chan Chan a fővárosuk pezsgő nagyvárosként központja volt a régiónak.

A Chimú kultúrát ezután az inkák rombolták le, átvéve sok mindent a magas építészeti és államvezetési tudással rendelekző királyságtól, a Chan Chan megszállása után az összes mesterembert a saját birodalmukba, az inka fővárosba szállították.

Csakhogy most a régészek perui főváros Lima melletti ásatásokon a régészek egy csapata kis folyosót talált, ami egy gazdagon díszített ünnepi belső udvarhoz vezet.

A folyosón apró kb. 70 cenitméter magas emberszobrok vannak, egy részük pajzsokat és lándzsákat tart, más zobrok le vannak fejezve.

A kis szobrok csodálatosan épek, egy részük agyagból készült kissé baljóslatú bézs színű maszkot visel az arcán.

A folyosó többi részét hullám motívumokkal, és állatfigurákkal díszítették, köztük macskákkal és holds állatokkal.

Ami igazán meglepő, hogy a lelet 1100 körül épülhetett, vagyis jóval a Chan Chan kultúra és a Chimú birodalom előtt is működött itt egy bonyolult épületeket építő, hasonló hitvilágú civilizáció.

Forrás: nuus.hu

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek történele


Megtekintések száma: 23902





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet