Valamiben megakadt a marsjáró fúrókarja

2016. december 9., péntek




Különös dolog történt a NASA marsjárójával, ugyanis a fúrókarja fúrás közben megakadt valamiben, így le kellett állítani a műveletet.

Váratlan hiba

A marsjáró karja fúrás közben „romlott el”. A Curiosity ugyanis megállt a jelenlegi területen, ahol tartózkodott, és leeresztette több láb hosszú fúrókarját, hogy lefúrjon a talajba.

Ekkor azonban nem várt dolog jött közbe, ugyanis egy bizonyos ponton úgy tűnt, hogy a fúró valamiben megakadt, így a rover nem folytatta tovább a fúrást.

Bár a hivatalos jelentés szerint a kart mozgatni sem tudják, és le sem sikerült normálisa ereszteni, más belső források arról tájékoztatnak, hogy sikerült egy keveset fúrni a talajba, de ott megakadt valamiben a fúró.

A NASA mérnökei teljesen zavarba jöttek, és jelenleg nem tudják még, hogy pontosan mi történhetett.

Találhatott valamit

Természetesen az egymásnak néhol ellenmondó információk napvilágra kerülése közben megjelentek a különféle teóriák azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi is történhetett.

A NASA marsjárója ha valóban fúrás közben akadt meg a fúrókar, találgatott valamit.

A fúró bár nem egy kifejezetten nagy teljesítményű fúró, a legtöbb kemény anyagot képes átfúrni, így ha valóban megakasztotta valami, az talán valamilyen fém lehetett, vagy egy gránitkeménységű kőzet, vagy valamiféle eddig nem ismert ásvány.

Ásványokba, főleg kristályos szerkezetű ásványokba még nem ütköztünk soha a Marson, noha azt gyanítják, hogy a Mars talajának mélyebb rétegeiben előfordulhatnak.

Mások úgy vélik, hogy nem véletlen, hogy ekkora a titkolózás, és ennyire szűkszavú a NASA az esettel kapcsolatban. Szerintük ugyanis a marsjáró egyértelműen beleakadt valamibe, amibe nem kellett volna.

Talán egy földalatti állattal találkozott, mely tönkretette a fúrókart, vagy valami mesterséges tárgyba fúrhatott bele az ősi idegenek teóriában hívők szerint.

Dolgoznak a problémán

Bárhogy is, a NASA jelenleg dolgozik a problémán, hogy megoldhassa azt, és a marsjáró újra munkába tudjon állni. A Curiosity nagyon régóta van ár a Marson, és az utóbbi évek egyik legsikeresebb küldetésének tartja az Amerikai Űrügynökség.

Már több, a múltbéli és a jelenlegi életre utaló nyomokat talált, és szolgáltatott a világnak, így a jövőben nem kizárt, hogy ez lesz az az ember eszköz, mely konkrét életre bukkan majd a Mars vörös dűnéi között.

ufó ufók idegen nasa idegenek összeesküvés eltitkolt tények


Megtekintések száma: 21733





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet