Valóban nem is a Titanic süllyedt el? Szabadkőművesek biztosítási csalása az egész?

2017. február 12., vasárnap




A Titanic katasztrófája kapcsán nem kizárt, hogy semmi sem az, aminek látszik. Hátborzongató felfedezések az óceánjáró legendás elsüllyedése kapcsán.

Rejtély a tragédia körül

Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy a Titanic valójában nem süllyedt el? Vagy legalábbis nem ott, és nem akkor, ahogyan a történelem megismerte?

Talán az egész egy hatalmas szemfényvesztés része volt, és a katasztrófa csak eszköze volt a világ legtöbb emberáldozatot követelő biztosítási csalásához.

Az 1912. április 14-én éjfél előtt jéghegynek ütköző óceánjáró katasztrófája még most is sokszor viták tárgya, ugyanis nem egyértelmű még ma sem, mi okozta a tragédiát.

Az utóbbi években rengeteg dologról beszéltek már az emberek. Fénytörési jelenségről, a hajótest lemezeinek hibás szegecseléséről, vagy éppen arról, hogy a kapitány nem megfelelő manővert rendelt el a jéghegy kikerülése érdekében.

Hogy pontosan mi okozta magának a hajónak az elsüllyedését, talán sosem tudjuk meg, de egyes nyomok arra utalnak, hogy a Titanic helyett valójában az Olympic süllyedt el azon a végzetes éjszakán.

Titokzatos testvérhajó

A White Star Line a csőd szélén állt, ugyanis az Olympic nem kapott vízre szállási engedélyt. A Titanic testvére hat hónappal a tragédia előtt ütközött egy másik hajóval, és mivel nem tisztázódott, ki okozta a balesetet, nem fizetett a biztosító.

Az Olympic volt a Titanic legendás testvérhajója, és az ütközés következtében nagyon megsérült az orra, de a vízen maradt, mivel frontális ütközésről volt szó.

Ekkor jöhetett az ötlet, hogy az Olympicot fessék át, javítsák meg amennyire tudják, majd bocsássák vízre a Titanic helyett.

Eredetileg nem akartak senkit megölni a White Star Line fejesei, és semmit sem bíztak a véletlenre. Ez azt jelenti, hogy titokban elrendelték még azt is, hogy az SS California éppen véletlenül arra járjon, és más egyéb hajók.

Ezzel meg tudták volna menteni minden utas életét, és nem csak a cég renoméja nőtt volna, hogy mindenkit kimentettek, de mivel elsüllyedt volna a Titanic, a biztosító rengeteg pénzt fizetett volna.

Azonban rossz koordinátákat adtak meg, ezért másfél ezer ember veszett a hullámsírba.

Ráadásul az is eleve nagyon gyanús, hogy hogy J. P. Morgan, a hajózási vállalat tulajdonosa két nappal az indulás előtt minden indok nélkül lemondta a Titanicra tervezett útját.

Szabadkőművesek hátráltatták a Titanic ügyében lefolytatott vizsgálatokat

A biztosítási csalás ténye soha nem derülhetett ki, mivel a White Star Line fejesei között több szabadkőműves is volt. Ezért mindent elkövettek annak érdekében, hogy a Titanic katasztrófája körül ne leljenek rájuk utaló nyomokat a vizsgálatok.

Inkább az Olympicre hasonlít...

Egyértelmű, hogy a Titanic katasztrófát vizsgálók közé is beépültek, és ma már nem egy bizonyíték van rá, hogy nemcsak a vizsgálatot felügyelő bíró és a vezető nyomozók voltak szabadkőművesek, hanem sokan azok közül is, akik, sokak számára érthetetlen módon, végül megúszták a felelősségre vonást.

Az Olympic hajóteste több ízben is megsérült...

Míg az amerikai szenátus a White Star Line, valamint a brit kereskedelmi minisztériumot felelősségét is megállapította a botrányosan kisszámú mentőcsónak szállítását is lehetővé tevő, laza szabályozás miatt, addig a Lord Mersey által vezetett vizsgálat szerint a brit kereskedelmi tárca nem hibáztatható az eseményekért.

A vizsgálatban olyan szakértők vettek részt, akik közül öten szabadkőművesek voltak, de egyes elméletek szerint még ennél is többen lehettek.

A Titanicot megépítő hajógyár tulajdonosa sem volt más, mint egy szabadkőműves, aki benne volt abban a biztosítási csalásban, melyet az Olympic és a Titanic köré "építettek".

Talán soha nem kerül elő egyértelmű bizonyíték arra vonatkozóan, hogy valóban ez a nagyszabású terv lett volna a cél, mindenesetre sokan ebben látják a Titanic katasztrófájának megoldását.

A Titanic helyett ugyanis a már egyszer frontális ütközést elszenvedett, megsérült hajótestű Olympic szállt vízre, mely nem bírta ki a jégheggyel való ütközést, és elsüllyedt.

katasztrófa rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan összeesküvés titanic szabadkőművesek


Megtekintések száma: 220674





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet