Valódi ősi szörnyeteg koponyájára bukkantak Afrikában? Igazak a régi sárkánylegendák?

2018. március 19., hétfő




Még a szkeptikusokat is sokkolta az, amit találtak!

Egy nagyon-nagyon hosszú dieje halott élőlény csontjairól, egész pontosna koponyűjáról jelentek meg képek a világhálón.

Senki sem tudja, hogy mi lehet, de a lelet fontosságát jelzi az, hogy még a szakemberek sem tudtak mit mondani rá, és nem találták nyomát, hogy hamisítvány lenne.

Éppen ellenkezőleg: teljesen sokkolta őket az, amit találtak...

Olyan, mintha egy hatalmas sárkány koponyája lenne. Robusztus fej, hatalmas kiálló állkapocs jelzi, hogy egy feltehetően nem Afrikában őshonos lény maradványai kerültek elő a földből.

Az elméletek között azonnal megjelent az, hogy talán egy eddig ismeretlen, nagytestű dinoszauruszfajta lehet.

A koponyán és a hátramaradt csontokon ugyanis olyan jellemvonásokat találtak a kutatók és paleontológusok, amik előzetesen tényleg egy hüllőszerű lényre engednek következtetni.

Ekkor az is felvetődött, hogy mitikus lények, sárkányok csontjai lehet. Vagyis egy nagyobb, kifejlett példány koponyája az, amit megtaláltak.

A sárkányok elgendája az egész világon ismert és szinte valamennyi kultúrában íghy avgy úgy, de szerepeltek és jelen voltak sárkányok.

Általában két kultúrkör, az európai és a kínai köré szokták csoportosítani, amelyek külön alakultak ki, de az évszázadok során hatottak egymásra.

A kereszténység egyébként mindig is rossz színben tüntette fela sárkányokat, talán a hüllőszerű vonásuk miatt, emly ugye azonos volt sokmidnenben a kígyó jellegzetességeivel.

Már a Gilgames eposzban megjelenik egy sárkányszerű, tüzet okádó lény, Humbaba, aki az istenek lakhelyét, a Cédruserdőt védte.

A történetek jelentős részében a sárkányok olyanok voltak, mint bármely egzotikus állat, néhol hasznos és védő funkciót töltöttek be (főleg az kelet-ázsiai vidéken volt ez jellemző), máskor meg károsnak és veszélyesnek írták le.

ób könyvének a 41. fejezete részletesen leírja a leviatánt, mint királyt minden ragadozó felett. A mitikus tengeri állatról, amelyet óriáskígyó, sárkány vagy krokodil alakban szoktak ábrázolni, így ír Jób könyve:

"Tüsszentése fényt sugároz, szemei olyanok, mint a hajnal sugarai.

Szájából fáklyák jönnek elő, tüzes szikrák sziporkáznak./Orrlyukaiból füst száll ki, mint valami gőzölgő forró üstből.

Lehelete lángra lobbantja a parazsat, szája lángot lövell./Nyakában erő lakik, rémülten futnak szét előle.

Testének alsó része is kemény, mozdíthatatlan, mintha rá volna öntve.

Szíve kemény, mint a kő, kemény, mint az alsó malomkő./Ha fölemelkedik, megriadnak az erősek is, ijedtükben fejüket vesztik./Ha el is találja a fegyver, nem árt neki, a lándzsa, a kopja és a nyíl sem."

A most megtalált leletről nem tudni, hogy pontosan mi, de nem egy szokványos élőlény, és még csak nem is teljesen dinoszaurusz.

Ha valóban egy sárkány maradványai, akkor azt valószínűleg a közvélemény sohasem tudhatja meg széles körben, hiszen a mainstream régészet legfontosabb szándéka a végsőkig elhallgatni az emberiség és a világ sötét múltját.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély hihetetlen rejtélyek bizarr történelem szörnyek sárkányok ősi lények


Megtekintések száma: 144703





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet