Valósággá válhat a Sötét zsarukban látott deneutralizáló?

2017. június 12., hétfő




Mi is mondott, mit látott? Egy földönkívülit a háztetőn? Az nem idegen volt, csak egy optikai illúzió…

Úgy néz ki, egy szép napon, talán a nem is túl távoli jövőben valósággá válhat a Sötét zsarukban látott deneutralizáló.

A különös szerkezet ötlete még 1997-ben tűnt fel a Men in Black – Sötét zsaruk - című amerikai sic-fi vígjátékban.

A deneutralizáló nem más, mint egy apró botszerű tárgy, mai ketté nyílik majd egy vörös villanással kitörli bárki emlékét, aki belenézett a villanásba.

A villanást követően az alanyoknak a filmben alternatív logikus magyarázatokat adtak az egyes paranormális, és földönkívüliekkel kapcsolatos jelenségre, így magyarázva meg azt, hogy miért nem tud senki az idegen létéről.

A film kapcsán nagyon sokakban felmerült, hogy talán van, vagy lesz egyhasionló eszköz a valóságban is.

A deneutralizálót még időintervallumra is be lehet állítani, hogy mennyivel visszább legyen képes törölni az emlékeket.

Ha egy hetet töltenénk valakinél, és induláskor nem szeretnénk, hogy emlékezzen a találkozásunkra, egy hétre is be tudnánk állítani. A kutatók szerint a deneutralizáló gondolata hamarosan a valóságba lehet átültetve.

Egy új enzim került a genetikusok látókörébe, mely az emlékek képzéséért és kezeléséért felelős az agyban. Hosszú távon való kutatás komoly előrelépést jelenthet a rossz emlékek eltörlésében.

Ugyanis ezzel az ismerettel nem csak a hatásmechanizmust tudjuk majd figyelemmel kísérni, és tisztában lenni vele, hanem alapjaiban tudjuk az egyes folyamatokat, és fázisokat módosítani.

A rossz emlékeket egyetlen enzim módosításával meg lehetne szüntetni, mintha kitörölték volna azokat az agyunkból, és sosem lettek volna.

Akárcsak egy deneutralizáló.

A jövőben tehát az eszköz megalkotásához szüksége technika nagyon is elérhető lesz, és idővel teljesen ki fogja tudni forrni magát.

Azonban már most szárnyra kaptak különféle bizarr elméletek afelől, hogy mire is lehet majd a technológiát használni. Egyrészt egyénileg deneutralizálásra, ami ha azt nézzük, önmagában egy fegyver, ugyanis ha valakinek a megfelelő emlékeit töröljük ki, azzal kárt okozhatunk neki, vagy lelki és tudásbéli sérüléseket.

Halkan megjegyezzük, hogy mára bizonyítottá vált az is, hogy képesek vagyunk villanásokkal törölni egyes emlékeket.

Arról nem beszélve, hogy tönkre lehet tenni vele egy ember életét, például azzal, ha elfelejtettjük vele, hová tartozik, ki a családja, vagy hogy hívják.

Vagy egy tehetséges zenészt fosztunk meg tehetségétől azzal, hogy a begyakorolt dalokat, és az elméleti tudását egyszerűen kitöröljük. Pillanatok alatt zombivá tehetnek egy embert, ha sötét szándékok által vezérelve használják.

A kormány, egész pontosan a háttérhatalmak pedig tömegmanipulációs fegyverként is használhatják majd, ezzel irányítva az emberiséget.

A legszélsőségesebb elméletek szerint nem is véletlen, hogy egy ilyen deneutralizációs technológián dolgoznak, ugyanis egyre több az ufó észlelés, és ezt, és a közelgő nagyméretű kiszivárogtatásokat szeretnék megszüntetni vele.

Bármi is az igazság, azért jóra is lehet majd használni. Olyan poszttraumás betegek agyából lehetne kitörölni a görcsöt és élhetetlen pszichés állapotot okozó emlékeket kitörölni, akik kezelése ma reménytelen.

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány idegenek összeesküvés emberi test fekete ruhások


Megtekintések száma: 140600





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet