Váratlan dolog derült ki, ami nagyon nem jó hír Európának

2017. december 25., hétfő




Fordulhat a kocka, és hamarosan mindenki veszélyben lehet.

Az utóbbi néhány hónapban, szűk egy évben rendre történtek olyan légszennyezés tekintetében kisebb-nagyobb katasztrófák, melyek során szmog alakult ki egyes európai városok felett.

Ez korábban egyáltalán nem, vagy csak alig volt jellemző. Sokan ezért nem is értették, miért pont most mennek végbe ezek a folyamatok, és hogy pontosan mi is az eredője.

Nos, a dolgokon egyáltalán nem segít, hogy többek között idehaza is a Kárpát-medence miatt viszonylag szélcsendes vidéken terül el kis hazánk, ezért többször alakult már ki mostanában olyan erős szmog Budapesten, mely indokolta a szmog riadó elrendelését.

A probléma azonban az, hogy hosszú távon erre megoldást kell majd találni, mert az efféle szmog riadók egyre gyakoribban lesznek. Előzetes számítások szerint az elkövetkező 5-10 évben gyakorlatilag folyamatos lehet, akár egész évben is.

És ez hatalmas egészségügyi kockázattal járhat, ugyanis a szennyeződés mértéke meghaladja az ázsiai országokért.

Igen, jól olvastad. Hiszed vagy sem, de a levegőben sokkal több a káros méreganyag, mint mondjuk Kína nagyvárosaiban.

A levegő minősége nagyon sokat romlott

Sőt, még megdöbbentőbb, de igaz tény az, hogy Magyarország egyes falvaiban annyira szennyezett a levegő, hogy még a Pekingben mért értékeket is felülmúlja.

Ez azért van, mert nem mindegy, hogy mivel tüzelünk. Ugyanis főleg a falvakban, kisebb városokban az emberek mindenféle műanyag hulladékot, és egyéb anyagot dobnak rá a tűzre, ami rengeteg káros anyagot szabadít fel.

Egyes vélekedések szerint ezért is ugrott meg az elmúlt évtizedekben a súlyos rákos megbetegedések száma hazánkban, ugyanis ezek a légkörben rekednek időnként, és az utcákon járva belélegezzük ezeket.

Az sem segít a helyzeten továbbá, hogy a légyszennyezésből származó magnetit részecskék bejutnak a szervezetünkbe, méghozzá az orrunkon keresztül, egészen az agyunkba. Egy korábbi vizsgálat ugyanis már kimutatta, hogy ezek a szemcsék beépülnek, vagy beleragadnak az agyszövetbe, és súlyos károkat okozhatnak.

Olyannyira, hogy egyes új vizsgálatok szerint talán a légszennyezés okozhatja az Alzheimer-kórt, vagy más idegrendszeri betegségeket is.

27-szer mérgezőbb a levegő, mint Kínában

Európának azonban még ennél is több oka van félni, mint eddig bármikor, ugyanis egy friss mérési tanulmány szerint 27-szer(!) mérgezőbb a levegő, mint Kínában, pedig ez utóbbi sem arról híres, hogy annyira patyolat tiszta lenne a levegője, sőt.

Ugyanilyen nehéz helyzetben van még Észak-Amerika is. Európában a levegőben 227-szer több toxint és egyéb vegyi anyagot találtak, mint máshol.

Pedig a mintákat Kínai nagyvárosokban szmog idején mért értékekkel hasonlították össze.

Mivel a szmognak, és az ennyire leromlott levegőnek Kínában már rengeteg közvetett, és közvetlen halálos áldozata volt, ezért Európának valamit sürgősen ki kel találnia annak érdekében, hogy elkerülje azt, hogy a levegő tartósan leromoljon, és már túl késő legyen bármit is tenni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány európa világvége kataklizma társadalom


Megtekintések száma: 76302





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet