Váratlan felfedezés: az univerzum és az idő végtelenszer ismétli önmagát?

2023. április 26., szerda
Kvantumfizikusok és professzorok szerint az idő és a világ önmagába tér vissza.

Láttad már az idétlen időkig című filmet? Lehet, hogy hasonló lehet a helyzet az egész világegyetemmel.

Arról van szó ugyanis, hogy az idő és az univerzum maga soha nem áll le. Sosincs vége, és az egész egy örök körforgás, ami a végtelenségig ismétlődik.

Vagyis az univerzumnak talán kezdete sem volt? Ha örökkön örökké ismétlődik, honnan tudhatjuk, hogy valaha egyszer volt kezdete? Hiszen mindennek el kellett egyszer kezdődnie. De éppen ezen az alapon mindennek vége is kell lennie egyszer.

A tudósok most úgy gondolják az elméleti számításaikra, és a világegyetemben megfigyelhető anomáliákra alapozva, hogy az idő végtelen, és az univerzum is folyamatosan születik és meghal bizonyos értelemben. talán egy kozmikus örökmozgó lenne az egész?

Mások szerint az sem lehetetlen, hogy egy hatalmas, kozmikus lény tudatának részei vagyunk, egy örökké létező buborékban.

Érezted már te is azt a különös érzést, hogy egy adott dolgot te már átéltél egyszer? 

A déjá vu is az ehhez hasonló érzések nem véletlenek. A tudomány jelenleg nem tudja megmagyarázni, de az is felvetődött, hogy ezen észlelések is a végtelenszer ismétlődő univerzum számlájára írhatók.

Bizarr belegondolni, de egyesek szerint az ősrobbanást is meg lehetne ezzel az egésszel magyarázni.

A Nagy bumm ugyanis talán nem volt más, mint egy-egy ilyen önmagába való visszahajlása a világunknak.

Ez olyan dolog is lehet, mint egy időhurok, mely igen nagy intervallumot, évmilliárdokat ölel fel. Akár azt is megamgyarázhatja, miért nem akadtunk még idegen élet nyomára.

Ha ugyanis egy ilyen buborékban ragadt az emberiség a végtelenségig hátralévő időre, akkor el vagyunk szeparálva a valódi világtól.

Ha pedig így van, akkor az sokmindent megértetne a kvantumfizikával kapcsolatban is. A kutatók nem biztosak 100%-ig az elméletükben, de állításuk szerint jó esély van arra, hogy a jövőben ezt az egészet igazolni tudják.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek érdekesség univerzum


Megtekintések száma: 129823

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet