Váratlan felfedezést tettek Egyiptomban: olyan dologra bukkantak, mely jelentősen alakíthatja a történelmet!

2017. december 18., hétfő




Egy svéd-egyiptomi kutatócsoport találta meg!

Egy kutatókból és régészekből álló csoport tárta fel azt a régészeti helyszínt, mely az utóbbi évek egyik leggazdagabb leletegyüttesét tárta a világ elé.

Az egész nem csak különleges, de a maga nemében egyedülálló is.

Négy, szinte teljesen érintetlen sírt találtak, melyekben fakoporsókban elhelyezett egyiptomi múmiák hevertek.

A sírok különlegessége az, hogy ez gyermekeknek lett emelve egykor.

Az egyiptomi-osztrák expedíció Kom Ombo város történelmi hegyénél az egyiptomi úgynevezett első átmeneti korból származó temető egy részletét, egy egyiptomi-svájci kutatócsoport pedig Asszuán ősi városában dolgozva tárt fel egy fej nélküli szobrot.

A szobor feltehetően Artemsisz istennő szobra.

A 4 megtalált gyermeksír a 17. dinasztia idejéből származik, és a régészek azt mondják, hogy olyan dolgot tudhatunk meg belőlük, melyek át is írhatják akár a történelmet. Legalábbis Egyiptom történelmét.

Az egyik kőbe vájt sírban egy 2-3 éves gyerek földi maradványait találták. A múmia körül ott volt a szövet, amelybe a testet csavarták, illetve a környezetében a fakoporsó maradványaiból származó szerves anyag.

“A sírok felfedezése betekintést enged a III. Thotmesz fáraó idejének temetkezési szokásaiba, és az akkor élő emberek társadalmi, gazdasági és vallási életébe” - nyilatkozta Maria Nilsson, a svéd expedíciós csapat vezetője.

Nem csak arról van szó, hogy a 18. dinasztia idejébe nyerhetnek betekintést a tudósok, hanem arról is, hogy jobban megismerhetik ezen leletekből a halálhoz kötődő rituálékat, és azok folyamatait.

Számos edényt és sírkelléket is feltártak a kutatás során. Az az elsődleges vizsgálatok szerint a temetkezési helyet valószínűleg egy korábbi sírkert felett alakították ki.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen egyiptom régészet piramisok


Megtekintések száma: 110725





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet