Váratlan fordulat: meggyógyulhat Stephen Hawking?

2017. április 30., vasárnap




A fizikus újra képes lesz beszélni?

Mint ismeretes, Stephen Hawking, aki a világ legnagyobb elméleti fizikusának számít napjainkban, egy ritka, degeneratív betegségben, az ALS-ben szenved

Ez a betegség szörnyű, mert izomsorvadással, és az izmok fokozatos leépülésével jár. Gyakran előfordul, hogy a betegek még idő előtt meghalnak légzés elégtelenségben.

Stephen Hawkingnek sem jósoltak túl sok időt, amikor még fiatal korában diagnosztizálták nála a betegséget, ő azonban mégis túlélte az orvosok jóslatait, és napjaink meghatározó elméleti fizikusává nőtte ki magát.

Most úgy tűnik, hogy van remény számára. Sőt, egy új eljárás kapcsán sokan egyenesen azt vizionálják, hogy újra hallhatjuk őt majd beszélni, méghozzá a saját hangján.

Sok szakember szerint nem vagyunk már messze attól a pillanattól, amikor majd irányítottan tudjuk visszanöveszteni az elhalt izmokat is. Ez ugyanis már ma is lehetséges.

Egyes kísérletekben komplett izomcsoportokat tudtak teljes mértékben regenerálni.

Ha kombinálják a jövőben ezzel a most felfedezett és tesztelt eljárással, akkor Stephen Hawking újra fölkelhet a tolószékből, és akár meg is szólalhat.

Sokak szerint elképesztő szenzáció lenne, ha a fizikus újra megtehetné ezt, és sokkal gyorsabb ütemben tudna szólni a világhoz a fizikai felfedezésekkel kapcsolatban.

Ez egyben azt is jelentené, hogy az egész elméleti fizika kutatása nagymértékben felgyorsulhatna, ami egy új korszakot is hozhatna a tudományban.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 35071





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet