Varga Mihály nem kertelt: Zuhanunk, nincs ország, ami meg tudta ezt fogni: szerintetek mi várható?

2020. március 20., péntek




Heteken belül elkészül az új 2020-as költségvetés – mondta Varga Mihály, pénzügyminiszter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

„Zuhanunk. Azt látom, hogy nincs egy olyan ország Európában, amelyik meg tudta volna fogni ezt a zuhanórepülést. A szakértők, az elemzők anyagai arról szólnak, hogy nem látszik a csökkenés vége” – fogalmazott.

A pénzügyminiszter egy német bank elemzését ismertette, miszerint a II. negyedévre 25 százalékos visszaesést jósolnak, és a IV. negyedévre is csökkenést jósolnak.

„A magyar gazdaság egynegyed részben kitett a német gazdaság teljesítményének, tehát ha a német gazdaság tartósan gyengülni fog, akkor valószínű, hogy ez az év számunkra sem hoz olyan erős növekedést” 

– mondta.

Hozzátette, hogy a koronavírus felfelé ívélő szakaszában vagyunk, tehát több lesz a fertőződött, munkából kiesett ember, így azzal lehet számolni, hogy a következő hetek nem a gazdasági kilábalásról szólnak, aztán pedig lassú visszaépítéssel számol mindenki.

A pénzügyminiszter szerint abban lehet bízni, hogyha azok a termelési láncok, amelyek nagy része Kínában van, helyre állnak, akkor talán az IV. negyedévében már lesz egy kis visszafordulás.

Varga arról is beszélt, hogy Kínából 3 milliárd forint értékben rendeltünk meg orvosi eszközöket: maszkokat, lélegeztető gépeket és más egyebeket, amelyek segíteni fognak a koronavírus elleni védekezésben.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 41341





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet