Vatileaks: amikor az egyház hatalma megrengett: majdnem romba dőlt Róma!

2022. január 13., csütörtök
Az egyház és a mindenkori pápák bűnei felszínre kerültek. Belső puccs zajlott le "Isten népe" ellen?

A Vatileaks botrány annak idején úgy robbant ki, hogy egyes belső források szerint az egyház kezében lévő római ingatlanokban rosszhírű szaunákat, bordélyokat és masszázsszalonokat üzemeltettek, ahova papok jártak fizetett szolgáltatásokért...

Az egyik ilyen létesítmény állítólag kétutcányira található az olasz parlament épületétől – írta az olasz sajtóra hivatkozva a brit Independent.

A kiszivárogtatott dokumentumban előkelő helyet kapott a Hittani Kongregáció, amely több száz értékes ingatlannal rendelkezik Róma központjában.

A Vatikán 2008-ban 23 millió euróért megvásárolta azt a lakóépületet, ahol az Europa Multiclub, a kontinens legnagyobb, homoszexuálisok által látogatott szaunája működött.

Sorra röppentek föl a hírek arról, milyen sok pap látogatja a helyet. 

Az adásvétel mögött a hírek szerint Tarcisio Bertone bíboros, korábbi szentszéki államtitkár állt, aki XVI. Benedek pápa idején őrizte a Vatikán pénzes zacskóját.

A bíborost többek között azzal is vádolták, hogy a saját tetőlakásának a bebútorozására fordított 200 ezer eurónyi alapítványi pénzt.

Az Ansa olasz hírügynökség vatikáni forrásokból úgy értesült, hogy Ferenc pápa szerette volna lezárni a kiszivárogtató után indított nyomozást.

Több elemző úgy véli, hogy a kiszivárogtatások célja megakadályozni a pápát a Kúria megreformálásában.

Ez csak részben sikerült, hisz mint tudjuk, Ferenc pápa valójában az illuminátusok pápája, aki a Sátán felé fogja vezetni az elkövetkező időkben a nyáját.

Így bár kis híján bedőlt az egyház az akkori Vatileaks hatására,a puccskísérlet megbukott, és trónon maradt az Istentelen pápa.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes összeesküvés vallás vatikán botrány


Megtekintések száma: 135667

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet