Véd a ráktól és a cukorbetegségtől - Ez a hétköznapi fűszer egy igazi csodaszer

2017. december 29., péntek




A kurkuma nem csak különleges ízt ad ételeinknek, de nagyon egészséges is. Nézzük, milyen egészségügyi problémákra jelenthet megoldást!

A kurkuma gyulladáscsökkentő hatása miatt kiváló megoldás a begyulladt pattanások kezelésére. 

Csak keverjünk el egy csipetnyit egy kis vízzel vagy joghurttal, és helyileg alkalmazva hamar búcsút inthetünk a kellemetlenségnek.

A kurkuma rendszeres fogyasztása csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét köszönhetően mindez a benne lévő kurkuminnak.

Kutatás bizonyította, hogy a kurkuma rendszeres fogyasztásával enyhíthetőek az ízületi gyulladás kellemetlen tünetei.

Puffadást bélgyulladás is okozhat, amelyre gyulladáscsökkentő hatása miatt a kurkuma is megoldást jelent. Elősegíti a vérkeringést, méregtelenít, ezáltal javítja az emésztést is.

Véd a rák kialakulásától

A Cancer Research Center of Hawaii kutatói szerint a kurkumával bepácolva a húsokat, 30 százalékkal csökkenthető annak esetleges rákkeltő hatása. (Ilyen pl. a túl magas hőmérsékleten elkészített ételeknél fordulhat elő.)

A kutatók prediabétesszel diagnosztizált alanyokat kértek meg arra, hogy 9 hónapon keresztül naponta vegyenek be egy-egy kurkumin kapszulát, és a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy ez megvédte őket attól, hogy 2-es típusú cukorbetegekké váljanak.

Az oxidatív stressz csökkentése a kulcs a Lyme-kórral szemben, erre pedig kiválóan alkalmas a kurkumin, amely az antibiotikus kezelés hatását is növeli.

A kurkuma a többi fájdalomcsillapítóval szemben biztonságos és természetes módon űzi el a fájdalmat. Támogatja továbbá a vérkeringést, immunerősítő és gyorsítja a szöveti regenerációt.

Levertség, puffadás és görcsök előzhetik meg a nők menstruációját, a kurkumin azonban képes csökkenteni ezeket a kellemetlenségeket.

Egy iráni kutatásban résztvevő nők 7 nappal a menstruációjuk előtt, majd az azt követő 3 napban fogyasztottak kurkumint három cikluson keresztül és esetükben jelentősen csökkentek a tünetek.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód gyógynövények kurkuma


Megtekintések száma: 61287





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet