Védettségi igazolvány: fellélegezhetnek a magyarok?

2021. március 14., vasárnap
Nagy fordulat?

Elképzelhető, hogy az uniós tagállamokra bízzák, milyen védőoltások esetén fogadják el a védettségi igazolást - idézi a Reuters hírét a Portfolio. Korábban az Euronews úgy értesült, csak az európai gyógyszerhatóság (EMA) által engedélyezett oltások lesznek elfogadottak

A Reuters értesülései szerint az EU jövő héten hivatalosan is közzéteszi, hogy az uniós közös védettségi igazolványnak nem szabad semmiben sem diszkriminálja azokat, akik nincsenek beoltva, továbbá az igazolás tartalmazni fogja a tesztelésre és felépülésre vonatkozó adatokat is. 

Emellett tagállami hatáskörbe utalja, hogy feloldják-e az érvényben lévő utazási korlátozásokat azokra, akiket beoltottak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákkal, illetve olyan vakcinákkal, amelyet csak bizonyos tagállamok hagytak jóvá - derül ki a portál cikkéből.

Magyarországot és Szlovákiát külön is említik, ahol már oltanak az orosz Szputnyik V vakcinával annak ellenére, hogy az EMA még nem hagyta azt jóvá.

Korábban az Euronews úgy értesült, hogy nem kaphatnak uniós védettségi igazolást azok, akik olyan védőoltást kapnak, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség nem hagyott jóvá.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 3199

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet