Vége a defektek korszakának? Új technológia vethet véget mindennek!

2018. április 12., csütörtök




Láttál már ilyet? Szerinted nagy haszna lenne?

Valószínűleg azzal a problémával már mindenki találkozott, hogy óriási kátyú, vagy egy hirtelen jött éles tárgyba való hajtás, vagy egyszerűen csak rejtélyes okok eredménye következtében defektes lett az egyik kerék.

Ez egy óriási probléma, ugyanis ilyen esetben az autóval gyakran azonnal félre kell húzódni, mert irányíthatatlanná, baleset veszélyessé válik.

Egészen eddig el kellett viselni, fel kellett készülni arra, hogy bárki bárhol defektet szenvedhet el.

Egészen EDDIG...

Egy új etchnológia, mely már 2014-ben is fejlesztés alatt állt, ugyanis búcsút mond a defekteknek.

Olyan autó gumit fejlesztettek ki, mami más működési elvet követ, így még egy nagy defekt után is irányítható az autó.

50 kilométer per órás sebességgel még legalább 50 kilométert lehet megtenni a tesztek során, mielőtt jelentősebben károsodna, ez pedig egy óriási előrelépés.

Már fejlesztenek olyan váltoaztot is, mely akár több száz kilométert is kibírhat, vagyis gyakorlatilag ezek "örök kerekek" lesznek.

Mit gondolsz, hasznát venné egy átlag autós ennek a a zseniális találmánynak? A lenti videóban bemutatják a működési elvét is.

A lényeg annyi, hogy nem csak a levegő áramlik a gumiban, hanem két oldalról egy különleges, nanotechnológián alapuló anyagszerkezet ad tartást a guminak, ami merev marad annak ellenére, hogy nincs benne levegő a defektet követően.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 31852





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet