Vége az USA színjátéknak? Az oroszok kiderítenék, hogy Amerika tényleg járt-e a Holdon

2018. november 28., szerda
Dmitrij Rogoziny, az orosz űrhivatal, a Roszkozmosz vezérigazgatója a hétvégén egy konferencián azt mondta, 2029-es Hold-missziójuk egyik célja az lesz, hogy kiderítsék, valóban leszálltak-e az amerikaiak a Holdon az Apollo-küldetések során.

A hétvégi konferencián Dmitrij Rogoziny Igor Dodon moldáv elnökkel arról beszélt, hogy létre lehetne-e hozni egy nemzetközi bázist a Holdon 

– számol be az IFLScience.

Felállítottuk a célt, hogy odarepüljünk, és ellenőrizzük, hogy az amerikaiak valóban ott jártak, vagy sem

– mondta a Roszkozmosz feje.

Még mielőtt a konteósok nagyon izgalomba jönnének: úgy tűnik, hogy Rogoziny csak viccelt. 

Bár a Roszkozmosz és a NASA régóta rivalizálnak egymással, nincs olyan valamirevaló tudós, aki ne hinné el, hogy 1969 és 1972 között az Apollo-missziókkal az amerikai űrhivatal embereket juttattak a Holdra.Rogoziny egy, a közönség soraiból feltett kérdésre válaszolt a humoros kijelentéssel. 

Oroszországban az elmúlt időszakban egyre népszerűbbé vált az az elmélet, mely szerint az amerikaiak sosem landoltak a Holdon, ha nem csak megrendezték a leszállást, hogy ezzel gyengítsék a Szovjetuniót. 

A Roszkozmosz vezérigazgatója a különös kérdésre mosolyogva, vállat vonogatva reagált.

Oroszország a tervek alapján 2024-ben fog elindítani egy robotot a Holdhoz, amely képes lesz potenciális leszállóhelyeket találni egy későbbi emberes misszió számára.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: 24.hu

ufók idegenek összeesküvés oroszok holdarszállás


Megtekintések száma: 39320

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet