Végig hazudtak nekünk: a mammográfiáról ezt minden nőnek tudnia kell!

2018. december 25., kedd




Dr. Ben Johnson szerint egyes esetekben a mammográfiás vizsgálat növeli a mellrák kialakulásának esélyét. A következőkben egy orvos és egy író, azaz Ty Bollinger beszélget a mammográfiáról. Tanulságos lesz.

Dr. Ben Johnson: Írtam egy könyvet a nőknek, The Secret of Health Breast Wisdom címmel.

Az orvos társadalom azzal, hogy mammográfiás vizsgálatra írja elő a nőket, több kárt okoz, mint hasznot, hiszen ez a vizsgálat növeli a mellrák esélyét.

Mégis, a nőgyógyászok, családorvosok többsége rendszeresen elküldi a nőket mammográfiára, így 4 százalékkal növelve a mell daganatos megbetegedésének kockázatát.

Ty Bollinger: Szóval a mammográfia során használt technika, amely a mellrákot hivatott felismerni, voltaképpen mellrákot okoz.

Dr. Ben Johnson: Igen, ez szörnyű dolog. A vizsgálat során a nők mellét összenyomják és sugárkezelésnek vetik alá, amely rákos betegséget idézhet elő. És mindössze 50 százalék az esély arra, hogy a vizsgálat során kiderüljön, hogy valami baj van a páciens mellével. Ez nagyon alacsony arány, és még szörnyűbb az a tény, hogy mindemellett még beindulhat a rákos sejtek szaporodása is. Pedig vannak ennél jóval hatékony vizsgálati módszerek is, mégis a mammográfiát erőltetik mindenhol, ezt akarják lenyomni a nők torkán.

Ty Bollinger: Milyen más, jobb vizsgálati módszerek léteznek?

Dr. Ben Johnson: Kettő is van: ha egy nő csomót vesz észre a mellében, akkor ajánlott az ultrahangos vizsgálat. Az orvos látja, hogy vannak-e kalcium lerakódások a csomóban, és hogy mennyire van behálózva vérerekkel a csomó, hiszen legtöbb esetben a daganatok körül sűrű érhálózat található, amely biztosítja a rákos sejtek tápanyag-utánpótlását. Az ultrahangos vizsgálat során 80 százalékban kideríthető, hogy mi van azzal a bizonyos csomóval, ami jóval nagyobb arány, mint a mammográfiás vizsgálat esetén.

Ha megelőzés a fontos, akkor erre a legjobb a termográfiás, vagy hőkamerás vizsgálat.

A nő melléhez semmi, és senki nem fog hozzáérni, semmi sem fogja összenyomni, és nincs káros sugárvizsgálat is, ami ugye növeli a rák kialakulását. A termográfiás vizsgálat során gyakorlatilag egy infravörös hőfényképezés történik, amit az orvos majd kielemez. Olyan, mint mikor a határrendészet a határsértőket hőkamerás távcsővel figyeli, amellyel a sötétben is nagyszerűen lehet látni. Ez történik a mellben is, a fényképezés után ugyanis, ha csomót találunk a mellben, az kiemelkedik, sokkal vörösebb lesz, mint a többi szövet. Ez a módszer azért jó, mert nagyon korán képes kiszúrni a rendellenességeket, így a kezelés már akkor elkezdődhet, mikor még az ultrahangos, vagy mammográfiás vizsgálat még semmit sem mutat ki. Tehát az igaz, hogy a korai felismerés életet menthet, de nem a mammográfia a megfelelő vizsgálati eszköz erre.

Ty Bollinger: Ez azért meglepő…

Dr. Ben Johnson: Ez az igazság. A korai felismerés tényleg megmentheti egy nő életét, de a mammográfia nem alkalmas erre.

Kedves Olvasóink! A cikk csupán egy tájékoztató jellegű anyag, amely sem buzdításra, sem pedig eltántorításra nem szolgál. Az alábbi rövid összefoglalóval senkit nem szándékozunk lebeszélni a mammográfiáról!

D-vitamin hiánya gyorsítja a mellrákos sejtek növekedését! Egy friss kutatás kiderítette, milyen fontos a napfényvitamin abból a szempontból, hogy a daganatos betegségek jó vagy rossz irányba fejlődnek.
Kevesebb D-vitamin, több rákos sejt

A D-vitamin hiánya negatív hatással van az Id1 gén működésére, ezáltal hozzájárul a mellrákos sejtek növekedéséhez és terjedéséhez – derül ki egy friss kutatásból, amit a Stanford Egyetem Orvosi Karán végeztek. Az Id1 jelzésű növekedésszabályozó gén egy igen fontos daganatelnyomó gén (p16/Ink4a) hatását blokkolja; a daganatelnyomó gén így nem tudja kordában tartani a burjánzásra hajlamos sejteket, vagyis megindul azok szabályozatlan osztódása.

Ez a friss felfedezés megerősíti azt a korábbi állítást, mely szerint a D-vitamin hiánya nem a mellrák kialakulásához járul hozzá, hanem ahhoz, hogy a már a szervezetben lévő tumor sejtjei agresszívabbá váljanak, és így a gyógyulási esélyek is rosszabbodjanak.

A kutatásban egy korábbi vizsgálat eredményeire hivatkoztak; akkor 34 mellrákos beteget vettek górcső alá, és azt találták, hogy a D-vitamin szintje és a tumorokban található Id1 fehérje szintje között szoros összefüggés van. Azoknál a nőknél ugyanis, akiknél alacsonyabb D-vitamin szintet mértek, sokkal több volt az Id1 gének száma, mint azoknál, akik nem szenvedtek a már említett vitamin hiányában.

A kutatók leszögezték: tovább fognak vizsgálódni a témában, de azokat az eredményeket is korszakalkotónak tartják, amiket eddig elértek. „Azoknak az embereknek, akiknél nagyobb a mellrák kialakulásának kockázata, tisztában kell lenniük a D-vitamin szintjükkel, és lépéseket kell tenniük annak érdekében, hogy megelőzzék a hiány kialakulását.” – nyilatkozta Dr. Brian Feldman a gyermekgyógyász, aki sok más kollégájával együtt részt vett a munkában.

Mennyi a szükséges napi D-vitamin mennyiség?

A D-vitamin a test számára az egyik legfontosabb vitamin. Hogy miért? Az ok egyszerű: sok sejtünk felületén találhatóak D-vitamin-receptorok, amelyekbe csupán a D-vitamin molekulája illik. Ha ezek a receptorok nem kapnak elegendőt a fentebb már említett vitaminból, akkor üresen maradnak, és működési zavarok egész sora léphet fel.

A javasolt napi D-vitamin-mennyiség 1000-4000 N.E. (nemzetköz egység). Arról, hogy mennyi a szintje a szervezetünkben, egy sima vérvétellel meggyőződhetünk. A normál érték 30-100 ng/ml (nanogramm/mililiter); a 11 ng/ml alatti érték komoly kockázatot jelent, főleg csecsemőknél és gyerekeknél.

A napi ajánlott mennyiség: 1000-4000 N.E.

Miben van D-vitamin?

Amíg nem tudsz eleget tartózkodni a napon, addig más módszerekhez kell folyamodnod, hogy feltöltsd D-vitamin raktáraidat. Például a modern mesterséges fényforrásokhoz, amelyeket eredetileg a téli depresszió enyhítésére találtak ki; a szoláriumozás szintén nagyon jó lehet, ha nem viszed túlzásba.

Vannak D-vitaminban gazdag ételek is: a természetes források közül a csukamájolaj a leggazdagabb D-vitaminban, ez 12 ezer N.E. mennyiséget jelent, ami fedezi a napi szükségletet.

A füstölt angolna 640, a szardínia 440, a borjúhús 152 N.E./ 100 gm mennyiséget tartalmaz. Az is nagyon jó, ha valaki sok tyúktojást (116), csiperkegombát (76), marhamájat (68), vajat (48) és avokádót (137) eszik, hiszen ezek is bővelkednek D-vitaminban.

FELHÍVÁS!
OLDALUNK AZ ÖN TÁJÉKOZÓDÁSÁT SEGÍTI, DE KONKRÉT ORVOSI KÉRDÉSEIVEL, PANASZAIVAL FORDULJON KEZELŐORVOSÁHOZ!
MINDEN EMBER, MINDEN ESET MÁS, ÍGY PROBLÉMÁJÁT CSAK AZ ÖNT ISMERŐ ORVOS TUDJA MEGÍTÉLNI, AZZAL KAPCSOLATOSAN SEM A WEBOLDALUNK, SEM A SZERKESZTŐINK FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALNAK.

Forrás: http://www.healthyfoodteam.com/doctor-suggests-regular-mammograms-need-say-back/

Tudásfája.com

egészség életmód gyógyszeripar botrány


Megtekintések száma: 45801





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet