Végig itt volt az orrunk előtt a megoldás? Ez a gyógyszer három nap alatt kiirtotta a koronavírust?

2020. április 10., péntek




Ez lenne amegoldás?

A rühösség és egyéb paraziták ellen alkalmazott gyógyszer lenne a megoldás a koronavírusra? Ausztrál kutatók tesztjében közel száz százalékos sikerrel tüntette el a vírust egy olyan hatóanyag, melyet eddig teljesen más célra használtak - többek között az állatgyógyászatban.

Az Ivermectin hatóanyag lenne az a szer, mely legyőzheti a koronavírust? 

Noha a kutatók óvnak a túlzott optimizmustól, ausztrál tudósok laboratóriumi kísérletében ez a készítmény alig két napnyi adagolás után 99,8 (!) százalékban tüntette el a fertőzött sejtekből a vírust, a harmadik napra pedig teljesen kiirtotta a kórokozót.

A tudósok szerint a szer úgy működik, hogy gyakorlatilag megbénítja a koronavírust, és megakadályozza, hogy szaporítsa önmagát - írja a The Daily Mail. 

Az ausztrál kutatók most azt sürgetik, hogy megkezdődhessenek az emberkísérletek, és az állatgyógyászatban, és a humán medicinában is használt Ivermectint koronavírus-fertőzöttek esetén is próbálják ki.

A gyógyszert egyébként eredetileg parazitafertőzések ellen alkalmazzák, mint a rühösség, malária vagy az elefántkór. Felfedezéséért 2015-ben William C. Campbell ír és Omura Szatosi japán tudósok orvosi Nobel-díjat kaptak.


OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 38024





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet