Végre körülnézhetsz a most felfedezett Földszerű bolygón, amin élet is lehet!

2017. február 24., péntek




A NASA fantasztikus bejelentése kapcsán elkészített egy körbejárható videót is, mely megmutatja, hogyan is nézhet ki az elképzeléseik szerint a Trappist-1d felszíne.

A NASA a héten jelentette be azt, hogy hét bolygót találtak a Trappist-1 rendszerben. Ezek közül a bolygók közül 3 pedig olyan zónában helyezkedik el, ahol a víz a folyékony formájában létezhet.

Ez pedig egyértelmű jele lehet annak, hogy élet is van rajtuk. Mi több, a légkör előzetes, kezdetleges elemzése szerint vízpára, és oxigén is található rajtuk.

Míg egyesek szerint 100%, hogy találni fognak a jövőben rajta életet, mások egyelőre csak óvatos reménykedéssel fogadják a híreket.

A NASA azonban elkészített egy csodálatosan szép virtuális valóság animációt, amiben mi is körbenézhetünk az egyik bolygón, a Trappist-1d felszínén.

Valóban gyönyörű, és érdekes egy másik világban sétálni. Ahol a csillag egy hatalmas vörös csillag, és annak fénye szinte vérvörösre festi a felszínt.

A valóságban persze valószínű, hogy nem ennyire kopár a táj, sőt. A legújabb elméletek szerint rengeteg rajta az élet, talán fejlettebb szinteken is létezhetnek, mind a puhatestűek az őskorban.

Más elképzelések szerint akár fejlettebb civilizációk is élhetnek rajta. Egyelőre persze ezek csak találgatások, de most először van rá reális esély hogy ezek a találgatások valósak lehetnek.

tudomány csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 32160





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet