Végveszélyben az európai nemzetállamok: Lengyelországot frontálisan támadja az EU!

2017. december 21., csütörtök




Brüsszel ledobta a politikai atombombát. Térdre kényszeríthetik a megmaradt szövetségeseinket?

A végső támadás zajlik a megmaradt, európai, de mégis nemzeti érdekekkel operáló államok ellen.

Amióta Magyarország, és mellettünk Lengyelország és a csehek is kijelentették, hogy nem akarnak kötelező menekült kvótát, óriási felháborodás volt a válasz az EU vezetése részéről.

Hatalmasok az indulatok, mivel nem gondolták volna, hogy lesz, aki ellent mer mondani ennek a centralizált liberális hatalomnak.

Mi, és a lengyelek és a csehek nem kérünk a bevándorlókból, és a velük járó, egyre inkább kiteljesedő demográfiai katasztrófából.

Éppen ezért az EU most megtorolja az engedetlenségünket, és minden megmaradt nemzetállamot fel kívánnak számolni...

Először Magyarországot fenyegették meg, most pedig Lengyelországgal szemben vetették be a politikai atombombát.

Megindította az Európai Bizottság (EB) az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást Lengyelországgal szemben a vitatott igazságügyi reform miatt.

Ez az első alkalom az EU történetében, hogy valamely tagállammal szemben aktiválják az “atomfegyverként” is emlegetett, eddig példa nélküli eljárást.

Sokakat nem lepett meg a bejelentés, bennfentes források ugyanis nemrég arról számoltak be, hogy Varsónak mindössze napjai vannak rá, hogy a kifogásolt intézkedések visszavonásával vagy módosításával elkerülje a szankciókkal is fenyegető eljárást.

A hatályos rendelkezések értelmében pénzbeli szankciókkal sújthatják az országot, de nem ez a legnagyobb veszély.

A Tanács úgynevezett minősített többséggel (a tagországok összlakosságának legalább 65 százalékát képviselő 20 tagállam egyetértésével) akár úgy is határozhat, hogy felfüggeszti Lengyelországnak az uniós szerződések alkalmazásából származó egyes jogait, beleértve a varsói kormányt.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa érdekes érdekesség európa politika kataklizma bevándorlás


Megtekintések száma: 118527





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet