Vérfarkasok nyomait találhatták meg Oroszországban!

2017. november 21., kedd




Nem akármilyen leletek kerültek elő...

Oroszországban feltártak egy olyan lelőhelyet, ami bizonyítékul szolgálhat a vérfarkasokra. A leletek között bizarr csontok kerültek elő, és egy furcsa szertartás nyomai...

Sokak szerint jelentősen átalakíthatja a múltbéli legendákkal kapcsolatos elképzeléseinket a mostani felfedezés.

4000 évvel ezelőtt az eurázsiai sztyeppe északi részén, az Urál tövében, állt egy település, melyet először a 20. század végén vizsgáltak a kutatók.

A régészek akkor 2-3 dombot tártak fel.

Az ásatás során hamar kiderült, hogy a település nem átlagos, a környéken ugyanis egyedi sírokat, és közel 50 kutya megszenesedett csontját azonosították.

A régészek már évek óta dolgoznak a Krasznoszamarszkoje nevű helyszínen. Rájöttek végre, hogy pontosan mi is zajlott ezen az ősi településen, mely a vérfarkasokkal is kapcsolatban áll.

Krasznoszamarszkoje egykori lakói komoly spiritualitással és szimbolikával rendelkező hiedelemvilágban hittek, és generációkon át folytattak bizonyos szertartásokat.

Sokak szerint ezen hiedelemvilágok valójában a valóságon alapulhattak, és talán ténylegesen is létezhettek a mitikus lények, melyekről ezen hiedelmek beszámoltak.

A nyughelyeket korábbi lakók által emelt halmok körül alakították ki, a sírok többségében pedig gyermekek maradványait találták meg.

A régészek egy olyan vermet is felfedeztek, melyben gondosan feldarabolt és megsütött kutyacsontok voltak. A jelek alapján a korabeliek nem táplálkozási célból, hanem egy szertartás kedvéért áldozták fel ezeket. Ezeket az áldozatokat minden télen bemutatták generációkon átívelően.

A régészek szerint úgy hihették, hogy az állatok húsának elfogyasztásával a gyermekek szert tesznek a kutyák képességeire, gyakorlatilag vérfarkasokká válnak.

Sokak szerint ez az egész csak a hidelemrendszer létét bizonyítja, míg mások rávilágítottak arra, hogy vérfarkasok talán tényleg létezhettek, bár erre még nincs megfelelő mennyiségű bizonyíték.

Megint mások úgy vélik, hogy a vérfarkasokról szóló legendák mögött torz, rejtélyes betegségben szenvedő emberekről szóló riasztó leírások álltak...

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány rejtély érdekes rejtélyek érdekesség történelem vérfarkasok


Megtekintések száma: 229351





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet