Vérvörössé vált egy folyó Oroszországban

2016. szeptember 9., péntek




A Daldykan folyó egyik napról a másikra vérvörössé vált, mintha csak vér hömpölyögne benne. Az orosz hatóságok vizsgálatot rendeltek el az ügyben, hogy kiderítsék, mi okozza a jelenséget.

Nem szokványos látvány a Daldykan folyó mostanában. Ugyanis a víz színe élénkvörös, mintha csak patakokban folyna a medrében a vér.

Már korábban is tapasztaltak hasonló jelenségek 2016-ban, akkor is vérvörössé vált az egész folyó, amit sokan a végidők egyik jelének tekintettek függetlenül a vörös szín okától.

Annak színe és vizének összetétele eddig mindig normális volt, még a pH érték is egy átlagos folyó értékeire hasonlított.

Azonban egyik napról a másikra ez megváltott, és a folyó színe vérszínűvé vált.

Egyes elméletek szerint a folyó medrében álló sziklák oxidációja adja ezt a vörös színt a víznek, míg mások úgy vélik, hogy egy eltört csővezeték lehet a probléma és a rejtély forrása.

Egy biztos, az orosz hatóságok már a helyszínen vannak, és mintákat gyűjtenek a vízből, hogy kiderítsék, pontosan mi okozza a véres színt, és mit is tartalmaz pontosan a víz.

Egy másik gyanú szerint az egyik közeli gyár egyik vízvezetéke törhetett el, és így a szennyezőanyagok a folyóba áramlanak.

A vallásos emberek szerint az egész nem véletlen, és még ha van is rá természetes magyarázat, az egész a végidők jeleit idézi. Vagyis Isten így üzent a Föld lakóinak, hogy hamarosan megkezdődnek a nyomorúságos idők.

Egy biztos: senkinek nem tanácsos a fürdőzés a folyóban, bár a hőmérséklet és a vidék időjárása amúgy sem igen hozná meg az ember kedvét egy kis pancsoláshoz.

rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek érdekesség természet


Megtekintések száma: 51365





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet