Veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak az operatív törzs

2020. március 11., szerda
Az Index és a 24.hu információi szerint Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt a köztévének, hogy szerdán rendkívüli intézkedéseket fogadhat el a kormány.

- írja az Index.

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján már elhangzott, hogy az ország most érkezett el ahhoz az esetszámhoz, hogy el kell gondolkodni korlátozó intézkedéseken. Az újabb intézkedések érinthetik a nagyobb rendezvényeket és a sporteseményeket is.

A szerda reggeli adatok szerint már tizenhárom koronavírusos eset van Magyarországon, miután a Debrecenben élő brit férfi egy kontaktjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést

A kedd esti hivatalos adatok szerint már 4269 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak, ami 118 848 embert fertőzött meg világszerte, de már 65 105 gyógyult eset is van. Iránban és Olaszországban közel 1000 új esetet, előbbiben 54, utóbbiban 168 halálos áldozatot jelentettek hétfőről keddre, Németországban, Franciaországban és Spanyolországban pedig 1500 fölé ért a fertőzöttek száma.

A hétfői olasz zárlat nyomán Olaszország volt a hírek főszereplője, több tízezer vendégmunkás indulhatott vagy indul meg hazájába, miután egyre több ország zárja le a határát Olaszország felé.

A nap további legfontosabb történései, röviden:

Kedden hárommal, tizenkettőre nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma. Mindhárom új regisztrált beteg iráni egyetemista.

„Egy világjárványra kell felkészülni, meg kell érteni, az milyen, és milyen következményei lesznek” 

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara keddi gazdasági évnyitóján, hangsúlyozva, hogy brutális változásra kell felkészülnünk a gazdaságban.

Már ennek a gazdasági hatásnak a részét képezi, hogy a szállodai foglalások 40-50%-át lemondják a magyar piacon.

Később Orbán Viktor EU-s kollégáival egyeztetett a koronavírus és az illegális migráció közti kapcsolatot hangsúlyozva, miközben Kásler Miklós a kórházigazgatókat tájékoztatta arról, mi a teendő, ha koronavírusos beteggel találkoznak, vagy ha elterjed a járvány Magyarországon.

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatón Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője azt mondta: „Most érkeztünk el ahhoz az esetszámhoz, amikor már el kell gondolkodni korlátozó intézkedéseken.”

Írja az Index.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 3936

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet