Vészjósló jelek: már Ferenc pápa is atomháborútól tart?

2018. január 16., kedd




Egy váratlan esemény atomháborúba sodorhatja a világot - állítja.

Ferenc pápa olyan meglepő kijelentést tett, ami az emberiség hátborzongató jövőjét is előre vetítheti.

“Elértünk egy határt. Elég egy váratlan esemény ahhoz, hogy háború törjön ki. Ezért el kell pusztítanunk az atomfegyvereket, és mindent meg kell tennünk a leszerelésükért” – mondta a Santiago de Chilébe tartó katolikus egyházfő repülőgépe fedélzetén az őt kísérő újságíróknak.

A katolikus egyházfő az Egyesült Államok és Észak-Korea között egyre fokozódó feszültségre célozva szólított fel az atomfegyverek megsemmisítésére.

A felszállás előtt a pápa kiosztott egy képet a média képviselőinek, amelyet 1945-ben készítettek, miután az Egyesült Államok atombombát dobott Nagaszakira. Ezen egy fiú látható, aki a hátán cipeli a sírhoz testvére holttestét.

“A háború gyümölcse” – tette hozzá Ferenc pápa.

A nukleáris háború egyre inkább valós fenyegetéssé válik.

Nemrég például Hawaii-n volt egy téves riasztás, amikoris minden ottani lakos tévedésből egy olyan üzenetet kapott, hogy egy ballisztikus rakéta tart a sziget felé.

Ha kitörhet atomháború, az vagy Amerika és az oroszok között fog kirobbanni, vagy Észak-Korea fogja elindítani.

Sokan ez utóbbira tippelnek az elemzők közül is, hiszen Kim Dzsongun teljesen beszámíthatatlan, és egyes források szerint súlyosan beteg is, lényegében haldoklik.

Ha pedig így van, akkor megdöbbentő lépéseket hozhat egy ilyen ember, ami az egész világot veszélybe, és egy lehetséges atomháborúba sodorhatja.

Az bizonyos, hogy egy újabb, harmadik világháborút aligha élne túl az emberieséig.

Sokan vélekednek ugyanis úgy, hogy olyan fegyvereket vetnének be az egyes országok, amivel egyszer és mindenkorra hazavágnák a bolygó természetes létfenntartó rendszereit.

Ez pedig nem tudna belátható időn belül újraépülni, és élhetetlenné válna a földfelszín

Éppen ezért senkinek sem érdeke, hogy egy nagyobb háború törjön ki, és mindenki próbál a diplomatikusság talaján maradni. Azonban a pápa félelme igen aggasztó…

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség politika háborúk atomháború pápa ferenc pápa


Megtekintések száma: 23139





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet