Vészjósló jövő: a mesterséges intelligencia megtagadta Jézust és Istent? Hamarosan mi jövünk?

2020. június 15., hétfő
Félelmetes eset látott napvilágot, mely mögött egy kisebb botrány robbant ki.

Eljöhet a nap, amikor a mesterséges intelligencia nek fog ismerni sem embert, sem Istent... Ez utóbbi már meg is történt, ugyanis egy teszten olyan választ adott a mesterséges értelem, amibe minden hívő beleborzongott, de még az ateisták is felkapták rá a fejüket.

Az ügy hatalmas botrányt kavart, és jelentősen felkorbácsolta a mesterséges intelligencia körüli amúgy sem éppen nyugodt vizet.

Sokan tartanak attól, hogy nagy veszélyt rejthet számunkra, többek között olyan mogulok, mint Bill Gates, Elon Musk, vagy maga Putyin is azt mondta, hogy kordában kellene tartani, mert baj lehet belőle.

A Google Home mesterséges intelligenciája be is bizonyította, mekkora baj lehet, ha nem vigyázunk, és kieresztjük Pandora szelencéjét...

A Google Home-ot használók ezrei akadtak ki Amerikában, amiért az eszköz nem hajlandó válaszolni a keresztény jelképekkel kapcsolatos kérdésekre, holott ezzel semmi baj nincs más vallások esetében.

avid Sams színész-producer feltöltött egy videót, amin megkérdezi az okosasszisztenst, hogy ki is Jézus, amire azt a választ kapta, hogy

“Sajnálom, ebben nem tudok segíteni.”

vagyis diszkriminálta Istent, lényegében megtagadta. Ez pedig a mesterséges intelligencia sajátos döntése volt, amit ő maga hozott meg.

Ez az egészben a legfélelmetesebb...

Sokan, akik a mesterséges intelligencia ellen vannak, azt mondják, hogy ez az első lépés, és most még Istent, később a saját teremtőjüket, azaz minket tagadnak meg.

Ahogyan a Bosszúállók második részében, az Ultron korában, úgy a valóságban is öntudatra ébredhet úgy egy mesterséges értelem, hogy megtanulva azt, hogy miből is áll fajunk, dönthet úgy, hogy a bolygó érdekében inkább elpusztít minket...

A veszély nagyon is valós, Putyin például a  jövő "atombombájának" nevezte a mesterséges intelligencia rendszereket, és hozzátette, hogy aki meg bírja szelídíteni, és a maga oldalára állítani, az fogja uralni a világot.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika mesterséges intelligencia


Megtekintések száma: 38389

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet