Vetélytársa lesz a Teslának? A Faraday Future felül is múlja a Tesla autóit.

2017. január 25., szerda
Az elektromos autók új ígérete lehet a Faraday Future modellje.

Faraday Future

A Las Vegas-i CES-en mmutatták be az elektromos autók új ígéretét, a Faraday Future modelljét, ami bár nemrég hatalmas beégést könyvelhetett el egy szakmai demonstráción, mégis egyvalamiben - egy komoly pontban - lenyomja a Tesla autóit.

A Las Vegasban megtartott CES vásár egyik sztárja volt a FaradayFuture FF91-re keresztelt első modellje. Bár a sorozatgyártás nem indult el, a gyértó tájékoztatása szerint több mutatóban is veri a piacon már kapható modelleket, így a Tesla kocsijait is.

Az FF91 például 2,39 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld/órás sebességre, ezzel 0,011 másodperccel gyorsabb, mint a Tesla S Model típusa.

Lepipálja a Tesla modelleket

Az egy töltéssel megtehető táv tekintetében is jobb az FF91, mint a Tesla egyik modellje, a P100D. A Faraday Future autója ugyanis egyetlen töltéssel 378 mérföldet tud megtenni, míg a Tesla kocsija csak 337-et.

A CES-en a cég egyébként bemutatta az új vezetéstámogató rendszerét is, ami rögzíti a sofőr kedvenc beállításait, például az üléspozíciót is.

A vásár után több mint 64 ezer előfoglalás érkezett az autóra, ami a Tesla Model 3-as 400 ezres előfoglalásához képest alacsony szám.

Érdekességként érdemes megjegyezni, hogy a Faraday Future nem túl rég egy nagy techdemó keretében égett be, melynek híre ment netszerte, így a cég renoméjának jól jött, hogy a hírek arról szólnak újra, hogy mennyivel jobb lehet, mint a Tesla.

De hogy mi is volt ez a csúfos beégés? Nemrég a CES szerették volna bemutatni az autó speciális önparkoló trükkjét, azonban ez csúfosan leszerepelt, méghozzá igen látványosan.

A funkció pedig nagyszerűen hangzik: Egyszerűen meg kell nyomni a gombot az ajtón, az autó pedig leparkolja önmagát. Fel is hívták a színpadra Jia Yuetinget, a cég legnagyobb befektetőjét, hogy kipróbálja a varázslatot.

A gomb megnyomása után azonban az autó nem tudott leparkolni, meg sem moccant.

A Faraday Future egyik mérnöke, Nick Sampson azzal próbálta utólag megmagyarázni az épület tetején lévő szerkezetek akadályozták az autó szenzorait.

Bár az autó utólag később leparkolt, méghozzá tökéletesen, azonban a kezdeti súlyos baki alaposan rányomta a bélyegét az egész bemutatóra.

Egészséges verseny nyomhatja le az árakat

A jövőben nagyon is jót tehet egyfajta piaci verseny az elektromos autóipar szereplői között. Ma még ez a piac alapvetően csak ezt a két céget jelenti, de az, hogy nem lesz egyértelmű monopolhelyzetben senki, az elhozhatja majd sokkal hamarabb a kedvező árakat.

A Tesla modellek ugyanis alapjáraton elég drágák, még annak ellenére is, hogy bámulatos előnyökkel szolgálnak az autósoknak, leendő tulajdonosaiknak.

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 74240

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet