Videó arról, hogyan takarítaná el Japán az űrszemetet a Föld körül

2016. december 14., szerda
Egy koncepció videó látott napvilágot arról, hogy Japán hogyan oldaná meg napjaink űrkutatásának egyik legégetőbb kérdését: az űrszemét problémáját. Látványos videó keretében ismerhetjük meg a ötletet, melyet 2030-ig megvalósíthatnak.

Legalább 60 éve már, hogy fellőtték az első űreszközt, mely a bolygó körül keringve annak idején óriási siker volt. Az azóta eltelt évtizedekben az emberiség a különféle űreszközökkel beszennyezte a Föld körüli űrmezőt.

Az űrszemét kérdését már egy ideje taglalják a különböző országok, ugyanis a jövőben egy óriási katasztrófát idézhet elő, vagy akár egy olyan eseményláncolatot, amit a Gravitáció című film is felvetett.

Most a Japánok egy olyan egyszerű, mégis látványos koncepcióval álltak elő, ami talán megoldhatja ezt a problémát. A Kounotori hajójuk egy óriási mágneses kábelt eresztene ki az űrbe, mely összegyűjtené az ott keringő kisebb-nagyobb űrszemét darabkákat.

A teherhajó már most is kinn van az űrben, és a tervek szerint egy 700 méter hosszú, alumíniumszálakból és acélhuzalból font zsinórt húzna maga után

Azonban nem minden tárgy tapadna a zsinórhoz, a legtöbb űrtörmelék esetében ez a csáp szimplán beleterelné a légkörbe a maradványokat, így azok biztonságosan elégve megsemmisülnének.

A technológia működése a JAXA japán űrhivatal által készített koncepcióvideón 3 perc 20 másodperc után látható, egy igen látványos videó keretében.

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 11602

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet