Videó: szívszorító, ahogy a műanyagba gabalyodott fóka az életéért küzd

2020. május 31., vasárnap
Galacticát, a fiatal fókát Norfolk partjainál fogták be természetvédők: az állat egy halászhálóba gabalyodott, ami mélyen belevágott a húsába a nyaka tájékán. 

A brit Állatokkal Szembeni Kegyetlenség Megelőzéséért Királyi Társaság (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, RSPCA) szakértői rögtön levágták róla a műanyagot, és kezelni kezdték a sebét, kérdés, hogy túléli-e az esetet.

A szakértők azért pesszimisták, mert a múlt héten egy kifejlett fóka került ugyanilyen helyzetbe, de az ő életét már nem tudták megmenteni. 

A társaság norfolki központjának vezetője, Alison Charles a The Daily Mailnek elmondta: 

Az állat feje meg volt dagadva, és később rájöttek, hogy tele volt gennyel is. Mindez egész biztosan a halászháló miatt volt.

Norfolknál nagyon sok fóka él, több száz példányt látni a partok közelében, viszont egyre több a probléma az ember által hátrahagyott szeméttel, főleg az eldobott, partra sodort halászhálókkal.

A szakértők szerint Galacticának jó néhány hónapra lesz szüksége, hogy visszatérhessen a tengerbe, ha túléli az esetet. Egyelőre antibiotikumokkal és fájdalomcsillapítókkal kezelik.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 25944

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet