Vigyázz, mit vásárolsz az interneten! Rengetegen szenvedtek súlyos sérüléseket ezektől!

2017. november 23., csütörtök




Világszerte számos bejelentés érkezett! Ezeket NE KEND MAGADRA! OSZD MEG, hogy minél többen tudjanak róla!

Vásároltál már az ebayen, vagy más hasonló, nagy külföldi webáruházban? Akkor nagyon vigyázz, légy résen, mert nem mindegy honnan és pontosan mit rendelsz, akár hatalmas veszélynek is kiteheted magad.

Az utóbbi hetekben-hónapokban ugyanis egyre több bejelentés érkezett... Durva, és szomorú bejelentések, melyek nőkről szóltak.

Volt, hogy ők maguk hívták fel a hatóságok és a fogyasztóvédelem figyelmét arra, hogyan jártak.

Egyes ebayen rendelt főleg kozmetikai termékek esetében súlyos égési és marási sérüléseket szenvedtek el az áldozatok.

Vagyis a kozmetikai termékekben vagy nem az volt, amit eredetileg szántak beléjük, vagy pedig a termékekkel - főleg ismeretlen márkák - kapcsolatban van némi kivetni való, a gyártás technológiát nézve.

Egy biztos: vannak termékek, melyek a boltok polcaira talán fel sem kerülhetnének, mert roppant veszélyesek tudnak lenni: ezeket vígan árulják az ebay virtuális "polcain".

A legtöbb nő súlyos égési sérülésekről számolt be, és arról, hogy az arcukon savtól származó lemaródások keletkeztek, miután használták a szóban forgó kozmetikumokat.

Egyeseknek ezek a sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy műtéti beavatkozásra is szükségük volt, másoknak csak utókezelésre volt szüksége.

Akadtak olyan szerencsések is, akik keveset vittek fel az arcukra a hamis, vagy nem jól elkészített termékekből, ők könnyebb bőrhámlással megúszták az egészet.

"Amikor felkentem magamra, nem éreztem semmi furcsát. Aztán ppra másodperc elteltével arra eszméltem, hogy ég az arcom, mintha savba mártották volna. Borzalmas volt!" - mesélte az egyik áldozat.

Akárhogy is, a mostani esetek nem elszigeteltek. A világ minden tájáról jelenítettek már hasonlókat.

vagyis nagyon nem árt megnézni, mit is vásárolsz a neten, különösképpen az ebayen, ahol külföldi, sokszor ismeretlen termékekben is belefut az ember.

És ki tudja, mi is van bennük valójában…

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód feltáró figyelmeztetés kozmetikumok


Megtekintések száma: 34261





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet