Vigyázz! Rákkeltőnek nyilvánították az egyik legnépszerűbb hintőport!

2018. július 16., hétfő




4,7 milliárd dollár megfizetésére kötelezték a világcéget rákkeltő hintőporuk miatt!

Az esküdtszék 550 millió dollár kártérítést és 4,1 milliárd dolláros büntetést szabott ki a vállalatra.

A Johnson & Johnson, amely jelenleg 9000 jogi üggyel küzd a baba hintőporával kapcsolatban azt mondta, hogy “mélyen csalódott” és tervezik, hogy fellebbeznek. ”

A Johnson & Johnson továbbra is abban bízik, hogy termékei nem tartalmaznak azbesztet, és nem okoznak petefészekrákot, és szándékában áll az összes rendelkezésre álló fellebbezési jogorvoslatot kihasználni,” 

– mondta Carol Goodrich szóvivő.

Az ügyben képviselt 22 nő közül hat már belehalt a petefészekrákba.

A felperesek vezető tanácsadója, Mark Lanier egy nyilatkozatában elmondta, hogy a J & J több mint 40 évig titkolta a termékeiben található azbesztre vonatkozó bizonyítékokat.

A hat hetes tárgyalás során az orvosi szakértők azt állították, hogy az azbesztet (ismert rákkeltő anyag) ásványi zsírkővel (talkum) keverik össze, ami a Johnson & Johnson Baby Powder és Shower to Shower termékeinek elsődleges összetevője.

Azbesztszálakat és talkumrészecskéket találtak a nők számos petefészek szövetében, a felperesek szerint.

“Reméljük, hogy ez az ítélet felhívja a J & J igazgatótanácsának figyelmét, és arra ösztönzi majd őket, hogy jobban tájékoztassák az egészségügyi közösséget és a lakosságot az azbeszt, a talkum és a petefészekrák közötti kapcsolatról,” – mondta Lanier.

“A vállalatnak ki kell vonnia a hintőport a piacról, mielőtt egy szörnyű betegség miatt további szenvedést, ártalmat és halált okozna,” – tette hozzá.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód veszélyes rákkeltő figyelmeztetés


Megtekintések száma: 19409





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet