Viharok verhetik szét az országot szombaton: itt a teljes riasztást térkép és a figyelmeztetés!

2019. augusztus 3., szombat
Bármikor, szinte bárhol leszakadhat majd az ég...

Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére felhőszakadás veszélye miatt is kiadták a figyelmeztetést.

Zivatarveszély miatt szombatra is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: péntek éjfélig, esetleg szombat kora hajnalig több helyen - egyre inkább a Dunától keletre, elsősorban az ország középső sávjában - 20 milliméternél is több csapadék hullhat, egyes helyeken 40 milliméter feletti mennyiség is előfordulhat.

A felhőszakadás mellett, kezdetben az ország déli határához közeli részén a zivatarhoz viharos szél és nagy méretű jég társulhat.

Az éjszaka további részében a középső országrészben és keleten újabb intenzív záporok, illetve zivatarok alakulhatnak ki, egy-egy helyen jelentősebb mennyiségű csapadékkal, esetleg felhőszakadással.

Szombaton délután, este elszórtan, főként a középső és keleti területeken fordulhat elő zivatar, néhol erős szél kíséretében.

Az előrejelzés szerint szombat hajnalban 14-18 fok lesz, napközben pedig 23-27 fokig melegszik a levegő.

Péntek délután körülbelül 40 perces vihar csapott le az Ördögkatlan fesztiválra, a szervezők közlése szerint a cirkuszi előadás már biztosan elmarad.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes időjárás


Megtekintések száma: 8916

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet