Világjárvány robbanhat ki a világon: Amerikából fog kiindulni a veszélyes, ellenszer nélküli szuperbaktérium!

2018. április 17., kedd




Hónapok, évek alatt képes lehet az emberi populáció teljes kiirtására. A szakemberek megkongatták a vészharangot...

Úgy néz ki, hogy felütötte a fejét a bolygón az, amitől a kutatók, járványügyi szakemberek a leginkább tartottak. 

Amerikából indulhat meg. Itt azonosítottak ugyanis valamit, ami az emberiség történetének legnagyobb fenyegetése lehet...

Mint ismeretes, a WHO nemrégiben megkongatta a vészharangot, és egy X-kórra hívta fel a figyelmet legújabb listáján, mely a világ legveszélyesebb vírusait, baktériumait sorolja fel.

Ezek mindegyike egy potenciális veszélyforrás, és ha úgy alakulnának a körülmények, mutálódnának, akkor az emberiség egy részét el tudnák söpörni a Földről.

Az X-kór csak egy kódnév volt a listán, valójában nem tartozott tényleges betegség hozzá. Ellenben azt mondták róla, hogyha megjelenik, minden eddiginél ellenállóbb lesz, és gyakorlatilag hatástalan lesz ellene a világ összes fajta antibiotikuma és oltása.

Egy olyan baktériumról van szó, melynek van egy olyan génje, ami ellenáll minden létező gyógymódnak, különösképpen az antibiotikumoknak.

Vagyis létrejött az első igazi, szuperjárványt is okozni képes biológiai időzített bomba...

Az Amerikai Járványügyi Központ - CDC - mérései szerint Dél-Amerikában és Amerika nagy részán el vannak már terjedve azoka a kórokozók, melyek egy azon törzshöz tartoznak, és nem reagálnak semmilyen módon a hagyományos kezelésekre.

Ez azért baj, mert ha világjárvány tör ki, és megkezdődnek a tömeges megbetegedések, akkor gyakorlatilag esélyünk sem lesz a folyamatokat megállítani - jelentette ki egy virológus.

Hogy a terjedés mennyire fog erőteljesen folytatódni, nehéz kiszámítani.

Van egy még rosszabb forgatókönyv is. 

Eszerint a szuperbaktérium tovább fog mutálódni, és még könnyebben fog tudni fertőzni. Ha ezt a tulajdonságot kifejleszteni, akkor tényleg semmi sem állja majd az útját, és hetek, hónapok alatt megfertőzheti a globalizált világot.

A CDC ezét jelenleg szoros megfigyelési parancsot adott ki, és próbálják tanulmányozni, és ezek alapján megfékezni a terjedést, mielőtt még túl késő lenne...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség betegségek vírusok világjárvány


Megtekintések száma: 43546





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet