Világkáosz: Trump az egész világot megfenyegette!

2018. augusztus 8., szerda




Hová fajulhat a politikai és gazdasági feszültség? Az őrület határig? Háborúig?

Az amerikai elnök közölte egy keddi Twitter-üzenetében, hogy aki üzletet köt Iránnal, az nem fog tudni az Egyesült Államokkal, valamint az Iránra ismét kivetett amerikai szankciók az eddigi legnagyobb kárt okozzák Teheránnak, és novemberben még tovább súlyosbítják ezeket.

A történelem legkeményebb szankcióit ígérik.

Néhány órával korábban léptek életbe az Irán elleni új amerikai szankciók. Trump helyi idő szerint hétfő délután 21 pontban és több alpontban rögzítve sorolta fel az egyes büntetőintézkedéseket, és ismételten figyelmeztetett: "az iráni rendszer választás előtt áll: vagy változtat fenyegető és destabilizáló magatartásán, és akkor visszatérhet a világgazdaság körforgásába, vagy továbbra is a gazdasági elszigetelődés útját járja"

- szögezte le.

Trump elnök az autógyártókkal május 11-én a Fehér Házban tartott tanácskozáson azt mondta, hogy 20-25 százalékos vámmal sújtana bizonyos importjárműveket, és élesen bírálta Németországot az autókereskedelemben felhalmozott többletéért.

Az utóbbi két évtized alatt az Egyesült Államokban értékesített külföldi autók aránya 32 százalékról 48 százalékra nőtt. Tavaly 192 milliárd dollár értékben, 8,3 millió járművet importált az Egyesült Államok, ebből 2,4 milliót Mexikóból, 1,8 milliót Kanadából, 1,7 milliót Japánból, 930 ezret Dél-Koreából és 500 ezret Németországból. 

Ugyanakkor az Egyesült Államok 57 milliárd dollár értékben, közel 2 millió járművet exportált.

Sokak szerint ez az egész olyan feloldhatatlan konfliktusokat okozhat majd, hogy az a kár egy háborút is előidézhet az egyes országok között, ami végső soron egy harmadik világháborút eredményez.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség politika


Megtekintések száma: 43428





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet