Vízen lebegő edzőterem Párizsban

2017. január 3., kedd




Elképesztő jövőbeli koncepció látott napvilágot egy vízen lebegő edzőteremről, melyet az oda járók energiája hajtana.

Ilyen merész koncepciót még nem alkottak a zöldenergia, és a természetes technológiák jegyében. Párizsban készíthetik el a jövőben az első olyan edzőtermet, mely a vízen fog lebegni.

És ez még nem minden, ugyanis nem csak egy egyszerű hajóról van szó, melyen edzeni lehet.

Egy speciális technológiáról, és egy stílusos, vízen lebegő teremtől, mely az edzeni vágyók mozgási energiáját raktározná el a továbbhaladásra.

A különleges edzőterem falai csupa üvegből lesznek, hogy míg a rajta lévők edzenek, közben gyönyörködni s tudjanak Párizs mesés kilátásában.

Maga az alapötlet, és a koncepció nagyon remek. A hajó lényegében örök energiaforrást kap azáltal, hogy az edzésekkor a mozgási energiából nyert elektromosságot eltárolja.

Ezáltal nem csak az edzeni vágyók lesznek motiváltak, ha partot szeretnének érni a járművel, még a közös csapatszellemet is fejleszteni fogja.

A különleges attrakciót egy Carlo Ratti Associati nevű olasz cég fogja fejleszteni, és előreláthatólag 2018-ig lesznek kész a projekttel.

Paris Navitaion Gym lesz a neve, ami annyit tesz, mint "Párizs Navigációs Edzőterem". 45 hely lesz, melyeken futópad lesz felszerelve, ezek fogják hajtani a hajó motorját közvetett módon. Maga az edzőterem a vízen fog lebegni, és 20 méter hosszú lesz.

A csavar ráadásul még csak most jön, ha mindez eddig nem lett volna elég. Az ablakok kiterjesztett valóság technológiát fognak használni, ami azt jelenti, hogy rengeteg különféle hasznos adat, és infó fog megjelenni rajtuk, mintha egy hatalmas érintőképernyő lenne az egész.

"Elképesztő lesz látni, ahogy a csapatmunka, és a kemény, koordinált edzés nemcsak egészségesebbé teszi majd az embereket, de egy fenntartható technológiát is népszerűsít:" - nyilatkozta az egyik projekten dolgozó szakember.

Nyaranta és telente is üzemképes lesz az edzőterem, a fülledt nyári melegben pedig időnként még látványos partikat is lehet majd ott rendezni és szervezni.

A munkálatok és a kalkulált hátralévő idő alapján előreláthatólag valamikor 2018-ra fog elkészülni az első ilyen vízen úszó edzőterem.

Ha nagy lesz a siker, akkor a cég több hasonló edzőtermet is fog építeni, hogy minél többen élvezhessék a testmozgás örömeit, és Párizs szerelembe ejtő látványát.

tudomány technológia technika érdekes érdekesség zöldenergia


Megtekintések száma: 54267





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet