Vízparti szélerőműpark épül New York mellett

2017. január 29., vasárnap
Egy elképesztő méretű projekt valósulhat meg, mely a zöldenergiának vághat utat a jövőben.

Naperőműpark a vízparton

Közel 40 millió dolláros büdzséből épülhet fel az a vízparti naperőműpark, melyet New York mellett valósítanának meg a közeljövőben.

Ez lehet a város legnagyobb projektje az elkövetkező években, és egyben a legnagyobb zöldenergiával kapcsolatos beruházás, ugyanis a terület 320 négyzetkilométeren át futna végig Long Islanden, és Rhode Islanden, és mindenhol be lenne telepítve szélturbinák százaival.

Az Atlanti-óceán azon térsége, amely az érintett államok partjainál található, különösen alkalmas a tengeri-szélerőművek működtetésére.

A megfelelő széljárás mellett az óceán felszínén helyet foglaló egységek nem okoznak zajszennyezést a térségben, hiszen távol esnek a lakott településektől.

Fellendítheti a zöldenergia piacot

Egy új pályázaton a vízparti területek újrahasznosítására vetettek fel különféle ötleteket, és ez tűnik a legígéretesebb beruházásnak.

Az egész projektet 39,5 millió dollárba kerülne megvalósítani, azonban megérné a fáradozásokat, és nagy anyagi ráfordítást, ugyanis ezzel a világ legnagyobb városa a zöldenergia, és a fenntartható fejlődés útjára lépne.

Ez pedig kétségkívül óriási löketet adhatna a zöldenergia kutatásoknak, és a friss, ezen alapuló technológiáknak.

A vízparti erőművek esetében több olyan akadályozó tényező is felmerült, ami hátráltathatja a megújulóenergetika ezen iparágának fejlődését, azonban ezek nem fogják befolyásolni a létesítéseket.

A jövőben komplett régiókat láthatnak el árammal

Sokan hatalmas jelentőségűnek gondolják ennek a projektnek a megvalósításán, ugyanis ezekkel a technológiákkal egész városokat lehetne ellátni árammal.

Mi több, egy ilyen rendszer kibővítése már több várost, és egy teljes régiót, vagy akár egy egész államot képes lehet ellátni napi szinten energiával.

Ezzel még jobban le lehetne csökkenteni az atomenergia iparát, és az olajipart, bár ez utóbbi mellett sokat fog még kardoskodni Donald Trump, aki nyilvánvalóan és tudatosan megy a globális felmelegedés, és a fenntartható fejlődés ellen, hogy az olajipari érdekeltségeinek kedvezzen.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az elnök ellehetetlenítő hadjárata sikerrel járna.

tudomány technológia technika zöldenergia


Megtekintések száma: 46832

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet